ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ "ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΙΚΙΛΟΥ ΟΡΟΥΣ"

Όλα ξεκίνησαν από την πρωτοβουλία μιας ομάδας φοιτητών και την αγάπη τους για τη φύση και την πόλη μας. Εκείνοι δημιούργησαν την πρόσκληση και ο κόσμος ανταποκρίθηκε.
Πολίτες του δήμου μας, αλλά και άλλων δήμων προσήλθαν εθελοντές, για να προσφέρουν λίγο από τον χρόνο τους για τον καθαρισμό του Ποικίλου Όρους από τα σκουπίδια. Συμμετείχαν άνθρωποι όλων των ηλικιών. Μικρά παιδιά, νέοι, αλλά και πολύ μεγαλύτεροι.
Πολίτες που κλήθηκαν να απαλλάξουν τη φύση από κουφάρια ζώων και αδρανή υλικά, μέχρι ατομικά απορρίμματα, οικοδομικά υλικά, ελαστικά αυτοκινήτων και όχι μόνο. Αξιοσημείωτο εύρημα ήταν δύο γεμάτες φιάλες οξυγόνου (ασυνείδητα παρατημένες κοντά σε χαμηλή βλάστηση), με τον κίνδυνο να γίνουν η αρχή μιας πυρκαγιάς με δυσάρεστες συνέπειες να ελλοχεύει ανά πάσα στιγμή. Ευτυχώς μετά από συντονισμένες συνομιλίες, προσήλθε στην περιοχή όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και τις περισυνέλεξε.
Το παρόν έδωσε και η νεοσύστατη δημοτική αρχή της πόλης μας, με πρώτο τον Δήμαρχο κ. Στέφανο Βλάχο, τους αντιδημάρχους κ. Θανάση Σκαλιστήρα, κ. Παναγιώτη Κάκαλη, κ. Φώτη Χριστόπουλο και κα Κατερίνα Σταματοπούλου, καθώς και τον αντιπρόεδρο του Δ.Σ. κ. Μανώλη Συλλιγνάκη. Στη δράση συμμετείχαν και πολλά μέλη της Α.Δ.Ε.Κ., του Π.Δ.Σ. ΟΔΥΣΣΕΑΣ, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου Ηπειρωτών Πετρούπολης, κ. Κώστας Παπαπάνος.
Ευχόμαστε η πρωτοβουλία αυτή των νέων της πόλης μας να βρει ανταπόκριση και να γίνει η απαρχή για πολλές ανάλογες δράσεις, με μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών. Η φύση είναι συνυφασμένη με την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και με το μέλλον των παιδιών μας. Είναι λοιπόν χρέος μας να τα διαφυλάξουμε, στηρίζοντας πρωτοβουλίες και δράσεις από όπου και αν προέρχονται, ιδιαιτέρως από νέους ανθρώπους. Ας γίνουμε όλοι μας το φωτεινό παράδειγμα για τα παιδιά μας και ας τους μάθουμε από νωρίς την αξία της προσφοράς και του εθελοντισμού.