Συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης πρασίνου στον Δήμο Πετρούπολης.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης πρασίνου από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης.

Τις προηγούμενες ημέρες, πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος πρασίνου, (όπως βοτάνισμα, κοπή χλοοτάπητα, κλαδεύσεις και απομάκρυνση ξηρών δένδρων) στη νησίδα της λεωφόρου Ανατολικής Ρωμυλίας και στο Γραμμικό πάρκο.
Επιπλέον, γίνεται καθαρισμός σε δένδρα που αποκρύπτουν φωτεινούς σηματοδότες, καθώς και την κάθετη οδοσήμανση.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πρασίνου καταβάλλουν σημαντική προσπάθεια, με δεδομένο ότι ο τομέας Πρασίνου του Δήμου Πετρούπολης διαθέτει ελάχιστο έμψυχο δυναμικό (7 μόνιμους υπαλλήλους). Την προσπάθεια αυτήν ήρθαν να ενισχύσουν πρόσφατα έξι νέοι εργαζόμενοι από το 8μηνο πρόγραμμα κοινωφελούς απασχόλησης του ΟΑΕΔ.

Σύμφωνα με δήλωση του Αντιδημάρχου Πρασίνου κ. Παναγιώτη Κάκαλη, «η μάχη για την αναβάθμιση του πρασίνου στην πόλη ξεκίνησε εδώ και καιρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η Υπηρεσία Πρασίνου με μόλις έναν μόνιμο υπάλληλο-υδραυλικό και δύο συμβασιούχους, κατάφερε να επισκευάσει το σχεδόν κατεστραμμένο σύστημα σωληνώσεων και ψεκαστήρων (μπεκ) για το πότισμα».

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος τόνισε πως είναι πολύ σημαντικό οι πολίτες να σεβαστούν και να προστατεύσουν τους κοινόχρηστους χώρους, σημειώνοντας πως είναι απαραίτητη και η δική τους συμβολή προκειμένου να διατηρηθούν οι χώροι πρασίνου στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.