Επαναλειτουργούν μετά από δύο χρόνια τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πετρούπολης
Επαναλειτουργούν μετά από δύο χρόνια τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πετρούπολης.
Έτοιμα να υποδεχθούν παλαιά και νέα μέλη είναι τα ΚΑΠΗ του Δήμου Πετρούπολης, ύστερα από δύο χρόνια που η λειτουργία τους ήταν σε αναστολή λόγω της πανδημίας Covid-19.
Από τη Δευτέρα 9 Μαΐου, οι συμπολίτες μας από 60 ετών και άνω, μπορούν και πάλι να συναντούν καθημερινά τις παρέες τους, να πίνουν τον πρωινό καφέ με τους φίλους τους και να περνούν ευχάριστες ώρες στους τέσσερις φιλόξενους χώρους των ΚΑΠΗ της πόλης μας, που τόσο τους έλειψαν.

Οι χώροι θα λειτουργούν καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή και κατά τις ώρες 8 το πρωί με 12 το μεσημέρι.
Το προσωπικό των ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης έχει προετοιμάσει τα πάντα, ώστε οι τέσσερις χώροι να αποτελούν μια όμορφη επιλογή τόσο για τα παλαιά, όσο και για τα νέα μέλη, προκειμένου να αισθάνονται σα να βρίσκονται στο 2ο σπίτι τους, και να περνούν ευχάριστα τον ελεύθερο χρόνο τους.

Όλη η ομάδα των ΚΑΠΗ είναι έτοιμη να υποδεχθεί καινούργια και παλαιά μέλη, παρέχοντάς τους παράλληλα τις ακόλουθες υπηρεσίες:
1. Ψυχοκοινωνικές & Συμβουλευτικές Υπηρεσίες:
• Α’ KAΠΗ: Κάθε ΤΡΙΤΗ, κατά τις ώρες 9:30 – 11:30
• B’ KAΠΗ: Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ, κατά τις ώρες 9:30 – 11:30
• Γ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, κατά τις ώρες 9:30 – 11:30
• Δ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΠΕΜΠΤΗ, κατά τις ώρες 9:30 – 11:30

2. Έλεγχος Βιοχημικών Εξετάσεων (Σάκχαρο – Χοληστερίνη):
• Α’ KAΠΗ: Κάθε ΤΡΙΤΗ, κατά τις ώρες 7:30 – 9:00
• B’ KAΠΗ: Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ, κατά τις ώρες 7:30 – 9:00
• Γ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ, κατά τις ώρες 7:30 – 9:00
• Δ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΠΕΜΠΤΗ, κατά τις ώρες 7:30 – 9:00
(Η ημερομηνία έναρξης των ελέγχων θα οριστεί σύντομα και θα ανακοινωθεί στους χώρους των ΚΑΠΗ).

Οι εγγραφές νέων μελών και η ανανέωση καρτών παλαιών μελών για το έτος 2022, θα πραγματοποιούνται από την έναρξη λειτουργίας των ΚΑΠΗ έως και τις 20 Ιουλίου 2022 κατά τις ακόλουθες ημέρες και ώρες:
• Α’ KAΠΗ: Κάθε ΤΡΙΤΗ, κατά τις ώρες 9:00 – 12:00
• B’ KAΠΗ: Κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ, κατά τις ώρες 9:00 – 12:00
• Γ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΠΕΜΠΤΗ, κατά τις ώρες 9:00 – 12:00
• Δ’ ΚΑΠΗ: Κάθε ΠΕΜΠΤΗ, κατά τις ώρες 9:00 – 12:00
Η είσοδος στους χώρους των ΚΑΠΗ θα πραγματοποιείται με την επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης, ενώ κατά τη διάρκεια παραμονής στο εσωτερικό τους η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, σε μήνυμα προς τους συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας ανέφερε: «Μετά από δύο και πλέον χρόνια, με τα ΚΑΠΗ της πόλης μας κλειστά λόγω των συνεπειών και των μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε επιτέλους να ανακοινώσουμε την επανέναρξη της λειτουργίας τους. Εμείς, ως Δημοτική Αρχή, οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην τρίτη ηλικία, όπως άλλωστε κάναμε πάντα, κι από εδώ και εμπρός με ποικίλες εκδηλώσεις, δραστηριότητες και συμμετοχικές δράσεις, να επανέλθουμε σταδιακά στην κανονικότητα, κερδίζοντας το χαμένο έδαφος της προσωπικής επαφής, προασπίζοντας πάντα την υγεία και την ασφάλεια των μελών των προγραμμάτων μας».