Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους κατοίκους της Πετρούπολης: «Τεχνικές και Δεξιότητες Επεξεργασίας Ξύλου»
Δωρεάν Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τους κατοίκους της Πετρούπολης: «Τεχνικές και Δεξιότητες Επεξεργασίας Ξύλου»
Ο Δήμος Πετρούπολης μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με την Ελληνική Βιοτεχνική Εταιρεία – Διπλάρειο Σχολή, θα υλοποιήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Τεχνικές και Δεξιότητες Επεξεργασίας Ξύλου».
Το πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πακέτο γνώσεων και δεξιοτήτων πάνω στο αντικείμενο της επεξεργασίας του ξύλου, ειδικά σχεδιασμένο για να καλύπτει τις ανάγκες κάθε συμμετέχοντα ανεξαρτήτου ηλικίας, μορφωτικού επιπέδου, προηγούμενης γνώσης και εμπειρίας.
Είναι ΔΩΡΕΑΝ και απευθύνεται σε όλους τους κατοίκους και δημότες της Πετρούπολης οι οποίοι θέλουν:
• να αποκτήσουν ουσιαστικές γνώσεις πάνω στην επεξεργασία του ξύλου
• να ενισχύσουν το βιογραφικό τους (εργαζόμενοι, επαγγελματίες ή μη)
Στο πρόγραμμα πέρα από τις βασικές αρχές της επεξεργασίας του ξύλου, θα δοθεί μεγάλη βαρύτητα σε τεχνικές που έχουν σχέση με την αναπαλαίωση και επανάχρηση επίπλων, καθώς και στην τεχνική της επεξεργασίας επιφανειών ξύλου με ξυλόφυλλα, γνωστή και ως Μαρκετερί.
Η διάρθρωση του προγράμματος θα ποικίλει ανάλογα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες των συμμετεχόντων.
Οι συμμετέχοντες καλούνται να προμηθευτούν μια σειρά βασικών εργαλείων, για τα οποία θα λάβουν αναλυτική κατάσταση με την εγγραφή στο Πρόγραμμα.
Με την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος θα χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησής του με θέμα «Τεχνικές και Δεξιότητες Επεξεργασίας Ξύλου».
Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πετρούπολης, στη Διεύθυνση: Κωνσταντινουπόλεως 15-17, Πετρούπολη.
Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του προγράμματος: Δευτέρα και Τετάρτη 18.00-20.00.
Διάρκεια του προγράμματος: 40 ώρες (κατά προσέγγιση 10 εβδομάδες).
Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα καθορίσουν αντίστοιχα και τον αριθμό των κύκλων του προγράμματος που θα πραγματοποιηθούν.
Λόγω των περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας συμμετοχής, με μόνες εξαιρέσεις αυτές των σπουδαστών του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του 1ου ΕΠΑΛ Πετρούπολης.
Αιτήσεις θα μπορούν να υποβληθούν έως την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου.
Πραγματοποιήστε την αίτηση σας στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSeP1LT5IwxQWr…/viewform
Πληροφορίες: Διεύθυνση Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Πετρούπολης ☏ 210- 5064076
koinonikipolitiki@petroupoli.gr
Υπεύθυνος Προγράμματος – Εκπαιδευτής: Αθανάσιος Μπίτης
Γραμματειακή Οργάνωση και Υποστήριξη: Εύα Δημητρακοπούλου ☏ 210-3240130