Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ»

Δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια για γονείς από το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ»

«Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά» 2ος κύκλος

Το Κέντρο Πρόληψης «ΦΑΕΘΩΝ» έπειτα από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε ο πρώτος κύκλος του διαδικτυακού προγράμματος «Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά» αποφάσισε την έναρξη του δεύτερου κύκλου των διαδικτυακών σεμιναρίων που απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Ο σκοπός των διαδικτυακών σεμιναρίων, ανεξάρτητα με τη θεματολογία, θα κινείται πάνω σε τρεις βασικούς άξονες: τη στήριξη των γονέων στο ρόλο τους, την ενδυνάμωση επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ γονέων – παιδιών και τη πρόληψη δυσλειτουργικών συμπεριφορών γονέων – παιδιών.

Ο τρόπος εργασίας και συνεργασίας με τους γονείς θα γίνει αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως για το κάθε σεμινάριο ξεχωριστά. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο, “ζωντανά”, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας και τη χρήση οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής (υπολογιστή, διαδραστική πλατφόρμα, κινητό τηλέφωνο) να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο σεμινάριο-α της επιλογής τους.

Θεματολογία Σεμιναρίων

«Διαχείριση άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων σε περιόδους κρίσης»
Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 18:00-19:30

«Η απαιτητική περίοδος της εφηβείας και πως μπορούν να τη διαχειριστούν οι γονείς»
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021, ώρα 18:00-19:30

«Ο ρόλος των γονέων στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών»
Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021, ώρα 18:00-19:30

Η διάρκεια του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι 1 ½ ώρα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 15. Για το κάθε σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία καταχώρησης της συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος «Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά» κ. Μάριο Κατσουρό στο τηλέφωνο 2102690011.

Επισημαίνεται, ότι ανάλογα πάντοτε με τη συμμετοχή των γονέων, υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης επιπλέον διαδικτυακών σεμιναρίων μέσα στη χρονιά.