Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στον Δήμο Πετρούπολης από το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ.

Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών στον Δήμο Πετρούπολης από το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών δεν είναι αφορμή για γιορτή. Είναι ημέρα περισυλλογής και συνειδητοποίησης του κοινωνικού φαινομένου της εξάρτησης.
Για το λόγο αυτό, οι εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ θα βρίσκονται την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2020 και ώρα 19:30 σε κεντρικά σημεία των Δήμων Πετρούπολης, Ιλίου, Αγίων Αναργύρων – Καματερού για να ενημερώνουν και να ευαισθητοποιούν τους κατοίκους σε θέματα πρόληψης εξαρτήσεων. Στην Πετρούπολη τα στελέχη του ΦΑΕΔΩΝ θα βρίσκονται στην πλατεία Ηρώ. Παράλληλα, θα γίνεται διανομή προστατευτικών μασκών σε μικρούς και μεγάλους.

Οι δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών θα πλαισιωθούν με τη ΔΩΡΕΑΝ προβολή της ταινίας «Στη γη του Άγριου Μελιού» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 24 Ιουνίου 2020 και ώρα 21:00 στον Θερινό Κινηματογράφο Πετρούπολης. Η ταινία πραγματεύεται σημαντικές έννοιες που χρησιμοποιούνται και στην πρόληψη των εξαρτήσεων, όπως η διαφορετικότητα, η συνάντηση της παράδοσης με τον σύγχρονο τρόπο ζωής, η απώλεια και η αποδοχή.
Οι δράσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ ΟΚΑΝΑ.