Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δύο πρώτες δράσεις του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας

Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες δράσεις του Δήμου Πετρούπολης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 9:30 πραγματοποιήθηκε «Κυνήγι Θησαυρού» με τη συμμετοχή παιδιών απ’ όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης μας, στο Άλσος Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης. Τα παιδιά μέσα από μια διαφορετική εμπειρία και μέσα από το παιχνίδι, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το άλσος της πόλης και να γνωρίσουν βασικές αρχές προσανατολισμού με πυξίδες και χάρτες. Νικητές ήταν όλα τα παιδιά που συμμετείχαν, τα οποία μοιράστηκαν τον «θησαυρό» που ήταν ένα αναμνηστικό μετάλλιο του δήμου Πετρούπολης, καθώς και ένας φάκελος με γραφική ύλη, δωρεά του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Επίσης, το απόγευμα της Κυριακής 19 Σεπτεμβρίου στις 17:00 πραγματοποιήθηκε «Πεζοπορική Διαδρομή» από την πλατεία Αγίου Δημητρίου, σε συνεργασία με τον Πεζοπορικό-Ορειβατικό Σύλλογο Πετρούπολης, όπου οι πολίτες είχαν τη δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής. Η πεζοπορία διήρκησε περίπου τρεις ώρες και πέρασε από το Αναρριχητικό Πεδίο «Κουτσομαράκη», όπου πραγματοποιήθηκε επίδειξη αναρρίχησης σε βράχο από έμπειρους αναρριχητές και υπήρξε δυνατότητα δοκιμής της εμπειρίας, για όσους το επιθυμούσαν.

 

 

Φωτογραφίες: George Panos Photography