Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης
Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης
Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω της Κοινωνικής Δομής του ΚΕΠ Υγείας, θα πραγματοποιήσει Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, στο πλαίσιο προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής της υγείας των δημοτών, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ).
Βασικός στόχος του ΚΕΠ Υγείας είναι η ενημέρωση όλων των πολιτών και η διοργάνωση προληπτικών εξετάσεων για 11 κύρια νοσήματα, προτεινόμενα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για τα οποία έχει αποδειχθεί με μελέτες πως η έγκαιρη προληπτική παρέμβαση και ανίχνευση τυχόν συμπτωμάτων κρίνεται αποτελεσματική και μπορεί να σώσει ζωές.
Ο προληπτικός έλεγχος αφορά σε άντρες και γυναίκες ηλικίας από 40 ετών και άνω και θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 20 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως & Στρατηγού Σαράφη (πλησίον ΕΠΑΛ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, καλώντας στο τηλέφωνο: 210-5062522 (από τη Δευτέρα 16 Μαΐου και έως ότου συμπληρωθεί ο αριθμός των εξεταζομένων που προβλέπεται).
Κατά τη διάρκεια της εξέτασης θα γίνει υπερηχογράφημα Κοιλιακής Αορτής σύμφωνα με τα πρωτόκολλα προληπτικού ελέγχου του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ενώ στους συμμετέχοντες θα δοθεί ιατρική γνωμάτευση.
Το Δωρεάν πρόγραμμα ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής θα πραγματοποιηθεί από τον Δήμαρχο Πετρούπολης & Ειδικό Καρδιολόγο Στέφανο Γαβριήλ Βλάχο, ο οποίος είναι από τους πρώτους εθελοντές ιατρούς που στηρίζουν το ΚΕΠ Υγείας, αλλά και ο εμπνευστής του Δωρεάν προγράμματος Προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου μαθητών «Φειδιππίδης».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά την προηγούμενη θητεία του, ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, μέσω του προγράμματος «Φειδιππίδης», εξέτασε περί τα 1400 παιδιά, εκ των οποίων πέντε διαγνώστηκαν με σοβαρά προβλήματα υγείας και αφού υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση σήμερα είναι υγιέστατα, ενώ αρκετά ήταν τα παιδιά στα οποία ανιχνεύθηκαν πιο ήπια προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίστηκαν με φαρμακευτική αγωγή.
Ο Δήμαρχος Πετρούπολης, σε δήλωσή του τόνισε:
«Μία από τις προτεραιότητές μου κατά την εκ νέου ανάληψη των καθηκόντων μου, ήταν και η επαναλειτουργία του Δωρεάν προγράμματος Προληπτικού Καρδιολογικού Ελέγχου μαθητών «Φειδιππίδης», κάτι το οποίο δεν κατέστη εφικτό μέχρι τώρα, εξαιτίας της Πανδημία του Covid-19. Με αφορμή όμως τη λειτουργία του ΚΕΠ Υγείας Πετρούπολης και του Δωρεάν προγράμματος ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής, δράττομαι της ευκαιρίας να προσκαλέσω τους πολίτες της Πετρούπολης να εγγραφούν στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου, ώστε να έχουν πρόσβαση σε όλες τις δωρεάν παροχές του, γιατί η δύναμη της πρόληψης αποτελεί τον πυρήνα μιας υγιούς ζωής. Ταυτόχρονα, απευθύνω κάλεσμα στους ιατρούς συναδέλφους μου, όλων των ειδικοτήτων, να δηλώσουν τη στήριξή τους στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης, συμβάλλοντας έτσι στη διεύρυνση των υπηρεσιών του, βοηθώντας μας να απλώσουμε μια μεγαλύτερη ομπρέλα προστασίας πάνω από την τοπική κοινωνία της πόλης μας».
Δωρεάν Πρόγραμμα Ελέγχου για το Ανεύρυσμα Κοιλιακής Αορτής από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης