Μήνυμα Δημάρχου για το άνοιγμα των σχολείων

Η Δημοτική Αρχή πραγματοποίησε χθες 3/3 συνάντηση με τους εκπροσώπους των μαθητικών συμβουλίων της πόλης (5μελή και 15μελή) στον χώρο εκδηλώσεων του 10ου Δημοτικού. Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Βαγγέλης Σίμος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Γιώργος Τσιακίλος και η Αντιδήμαρχος Οικονομικών Κατερίνα Τσεπέρκα.

Τη συζήτηση με τους μαθητές άνοιξε ο Δήμαρχος, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, τόνισε πως επιδίωξη της νέας Διοίκησης είναι να «θεσμοθετήσει» συχνές συναντήσεις με τους μαθητές της πόλης και να συζητάνε ό,τι απασχολεί την νεολαία, είτε αφορά σε θέματα παιδείας και σχολικών εγκαταστάσεων, είτε σε ζητήματα αθλητισμού, πολιτισμού, κοινωνικά ζητήματα κ.α.

Οι μαθητές από μεριάς τους μετέφεραν με ζωντανό τρόπο την κατάσταση που βιώνουν μέσα στα σχολεία τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα. Στη συνάντηση παρευρέθηκαν και πήραν το λόγο μαθητές από τα 1ο, 3ο, 4ο και 5ο Γυμνάσιο, τα 1ο, 2ο και 5ο ΓΕΛ, καθώς και το ΕΠΑΛ.

Επιδίωξη της Διοίκησης του Δήμου είναι να βρίσκεται διαρκώς σε άμεση επαφή με τους μαθητές της πόλης και τα προβλήματά τους μέσα και από τέτοιες πρωτοβουλίες, προκειμένου από κοινού να προσπαθήσουν να δοθούν λύσεις με γνώμονα τις ανάγκες και τις αγωνίες της νέας γενιάς. Σε αυτήν την κατεύθυνση ανανεώθηκε το ραντεβού με τους μαθητές για το επόμενο διάστημα σε συνάντηση με θέμα «τις υποδομές των σχολικών κτιρίων» και την αντιμετώπιση του «σχολικού εκφοβισμού».