Ο Δήμος Πετρούπολης συμμετέχει ενεργά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Ο Δήμος Πετρούπολης ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στην προστασία του περιβάλλοντος και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, συμμετέχει ενεργά για ακόμη μια χρονιά στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που καθιερώθηκε το 2002 από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να προάγει τη βιώσιμη κινητικότητα και την αστική ανάπτυξη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας θα πραγματοποιηθεί από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου και ο Δήμος μας θα συμμετέχει με μια σειρά από δράσεις, δίνοντας έμφαση στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης, ενθαρρύνοντας τους κατοίκους να επιλέγουν βιώσιμους τρόπους, όπως το βάδισμα και το ποδήλατο.

Το βάδισμα και η ποδηλασία αποτελούν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης και είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον των κωμοπόλεων & των πόλεων σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το φετινό θέμα της EUROPEANMOBILITYWEEK είναι «Μετακινούμαστε με μέσα φιλικά στο περιβάλλον. Μένουμε υγιείς» και στον Δήμο μας θα πραγματοποιηθούν μια σειρά από δράσεις, προσαρμοσμένες στο πλαίσιο των οδηγιών προστασίας εξάπλωσης του Covid 19.

Στόχος είναι να τονιστεί η σημασία της προσβασιμότητας στις μεταφορές μηδενικών εκπομπών και η υιοθέτηση ενός διαφορετικού αλλά περισσότερο υγιούς –τόσο ως προς τους πολίτες όσο και προς το περιβάλλον– τρόπου μετακίνησης.

Η ξεχωριστή σημασία της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ είναι να προτρέψει τους ανθρώπους να επιλέξουν τους ενεργητικούς τρόπους μετακίνησης ή να συνδυάσουν περπάτημα και ποδηλασία με τις δημόσιες συγκοινωνίες. Το περπάτημα και η ποδηλασία προσφέρουν πολλά άλλα οφέλη, όπως είναι η κοινωνική και οικονομική προσβασιμότητα, η αξιοπιστία, οι μηδενικές εκπομπές ρύπων και ο θετικός αντίκτυπος στην υγεία.

Οι Δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στον Δήμο μας είναι: Πεζοπορία-Αναρρίχηση, Κυνήγι Θησαυρού, Πίστα Κυκλοφοριακής Αγωγής (για ποδήλατα), Ασκήσεις Δεξιοτεχνίας Ποδηλάτου (για μικρά παιδιά), Λαμπαδηδρομία, Παρουσίαση χορευτικού από την ομάδα «Ονειροδίαιτοι» (που απαρτίζεται από μαθητές ειδικών σχολείων και τους καθηγητές τους), Διανομή Φύλλων Ζωγραφικής στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της πόλης (με τη μασκότ της δράσης), Προβολή Οπτικοακουστικού Υλικού, Διανομή Έντυπου Ενημερωτικού Υλικού, κ.α.