Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…

«Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…»
Ο Δήμος Πετρούπολης, δημιούργησε μια νέα Δομή που μεριμνά για τους ηλικιωμένους και τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Η Δομή θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9 το πρωί με 1 το μεσημέρι, ξεκινώντας από την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με τίτλο «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID 19 και της ανάγκης περιορισμού διάδοσής του», ο Δήμος Πετρούπολης με συντονιστή τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Νικόλαο Κακαβά, προχώρησε στην δημιουργία μιας νέας «Δομής Παροχής Υπηρεσιών Κοινωνικής φροντίδας και Αλληλεγγύης», η οποία προβλέπεται να λειτουργήσει υποστηρικτικά προς το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τον Συμβουλευτικό Σταθμό-Κοινωνική Υπηρεσία και τις Κοινωνικές Δομές της πόλης.
Με το σύνθημα «Είμαστε εδώ για εσάς! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…» ο Δήμος Πετρούπολης στέκεται δίπλα στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, είναι μόνοι τους, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα.
Η ΔΟΜΗ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ» θα λειτουργεί ως κέντρο διαχείρισης κρίσης ηλικιωμένων, ΑΜΕΑ και απόρων για το διάστημα που θα διαρκέσει η επείγουσα κατάσταση.
Η Δομή αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και αλληλεγγύης, οι οποίες συνίστανται ιδίως στις εξής:
Λειτουργία τηλεφωνικού κέντρου και ιστότοπου, με σκοπό την καταγραφή των αιτημάτων και των αναγκών των κατοίκων. Καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 9:00-13:00 στα τηλέφωνα 210 5064073, 210 5064075 email frontida@petroupoli.gr
• Καταγραφή των κατοίκων του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν, καθώς και διευκόλυνσή τους για θέματα φαρμακευτικής περίθαλψης και παροχής ειδών πρώτης ανάγκης
• Καταγραφή των άπορων και οικονομικά αδύνατων κατοίκων του δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικείες τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν κατά δήλωσή τους και δωρεάν προσφορά φαρμακευτικής περίθαλψης και ειδών πρώτης ανάγκης, από τα διαθέσιμα των κοινωνικών δομών του Δήμου
• Διεκπεραίωση αιτημάτων όπως παραλαβή αιτήσεων – παράδοση πιστοποιητικών (για τα πάσης φύσεως πιστοποιητικά που εκδίδονται μέσω ΚΕΠ), των κατοίκων που ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες
Όλα τα αιτήματα θα εξετάζονται και θα ικανοποιούνται σε εύλογο χρονικό διάστημα και με βάση κάθε φορά τις δυνατότητες της Δομής.
Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης, στέκεται δίπλα στους πολίτες παρακολουθώντας στενά τις εξελίξεις και ενισχύοντας τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορωνοϊού, ενώ με την έγκαιρη και άμεση κινητοποίηση του προσωπικού, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για βελτίωση των συνθηκών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε.