Αφίσα Ψυχοκινητικής και συμβουλευτικής υποστήριξης
Έναρξη λειτουργίας Δωρεάν ψυχοκοινωνικής και Συμβουλευτικής υποστήριξης από τον Δήμο Πετρούπολης.
Κατά τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι κοινωνίες έχουν έρθει αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη κρίση, που πλήττει καταρχάς την υγεία, αλλά διαχέεται ταχύτατα σε όλα τα επίπεδα του κοινωνικού ιστού, στην εκπαίδευση, την εργασία, τον ελεύθερο χρόνο, τις ατομικές ελευθερίες και τις προσωπικές επιλογές.
Η πανδημία μας έχει φέρει αντιμέτωπους με μία καινούργια πραγματικότητα, με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά έντονα, πρωτόγνωρα και αρνητικά συναισθήματα.
Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσα σε αυτό το κλίμα, με αίσθημα ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, προχώρησε σε μια καινούρια δράση μέσω της νέας Δομής “ΦΡΟΝΤΙΔΑ”, για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, Συμβουλευτικής, Ψυχολογικής και Κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου.
Η τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, θα προσφέρει ένα παράθυρο διαλόγου, συμβουλών και ελπίδας! Συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν συναισθηματικές δυσκολίες από τις επιπτώσεις της πανδημίας, ή κάποιο θέμα ψυχικής υγείας (παθολογικό άγχος, παθολογικό φόβο, πανικό), θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν, να στηριχθούν και να έρθουν πιο κοντά στη λύση του προβλήματος μέσα από την ασφάλεια του σπιτιού τους, διατηρώντας την ανωνυμία τους.
Η νέα αυτή δράση, προστίθεται στις διευρυμένες Υπηρεσίες Kοινωνικής φροντίδας που παρείχε, από την πρώτη στιγμή, ο Δήμος Πετρούπολης σε άτομα που έχουν ανάγκη, είναι μόνα τους, αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα υγείας, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε καθημερινές υποχρεώσεις ή χρειάζονται φροντίδα.
Η δράση θα τεθεί σε λειτουργία την Δευτέρα 13 Απριλίου 2020.
Οι πολίτες, όταν νιώσουν την ανάγκη, μπορούν να καλούν στην τηλεφωνική γραμμή 2105064073 καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) και ώρες 9:00 – 13:00, όπου θα έχουν τις παρακάτω επιλογές:
• Παροχή ψυχολογικής στήριξης
• Παροχή κοινωνικής στήριξης
• Παροχή ψυχολογικής στήριξης παιδιών και των οικογενειών τους
Σε ειδικές περιπτώσεις, θα παρέχεται και η δυνατότητα Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης μέσω τηλεδιάσκεψης (Skype).
Όλες οι τηλεφωνικές συνομιλίες είναι απόρρητες και ΔΕΝ καταγράφονται.
Η νέα αυτή υπηρεσία, οργανώνεται υπό τις επιστημονικές κατευθύνσεις Κοινωνικών Λειτουργών και Ψυχολόγων και την εποπτεία του Συμβουλευτικού Σταθμού της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Πετρούπολης.
Η τηλεφωνική γραμμή Ψυχοκοινωνικής και Συμβουλευτικής στήριξης, παρέχει άμεση υποστήριξη σε όσους έχουν ανάγκη να ακούσουν μία βοηθητική φωνή τη στιγμή που τη θέλουν.
Μη διστάζεις να καλέσεις, είναι το πρώτο βήμα για να νιώσεις καλύτερα!
«Μένουμε σπίτι – Μένουμε δίπλα σου! Κανείς δεν είναι μόνος σ’ αυτή την κρίση…»