Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, 21.30

ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΑΣ 2012

Οι «Φωνές της Πέτρας»

σμίγουν στην Πέτρα

Σάββατο 9 Ιουνίου 2012, 9:30 μ.μ.

Η πιο όμορφη γιορτή πολυφωνίας, το πιο όμορφο καλωσόρισμα του καλοκαιριού! Φωνές απέριττες, δωρικές, φωνές που σμίγουν για να ταξιδέψουν σαν πουλιά από την Άπειρο Ήπειρο στα Βαλκάνια και τη Μεσόγειο. Φωνές πολύτροπες, πολύγλωσσες, φωνές πολύφωνες στο πιο μεγάλο ετήσιο πολυφωνικό αντάμωμα.
Ο επόμενος σταθμός του μεγάλου ταξιδιού των φωνών, η πιο υποσχετική πολυφωνική σύναξη. Το ετήσιο αντάμωμα του Πολυφωνικού Καραβανιού με τους συνταξιδιώτες του, με όλους τους φίλους του Πολυφωνικού Τραγουδιού στην Αθήνα.
Μια εκδήλωση πολυθέαμα που ξεκινά με την προβολή μονάκριβων καταγραφών για να συνεχιστεί με μια μεγάλη μουσική συναυλία με τη συμμετοχή πολυφωνικών ομίλων και σχημάτων από την Ήπειρο, τη Βόρειο Ήπειρο, την Αλβανία και τη Βουλγαρία. Ανάμεσά τους πολυφωνικοί όμιλοι από το Άνω Πωγώνι, τη Δερόπολη, τη Χειμάρρα, η Χορωδία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, τα πολυφωνικά σχήματα Αετόπετρας Ιωαννίνων, “Πολύφωνο”, ¨Χαονία”,  LOT KURBETI (Αλβανία), RHODINA (Βουλγαρία). Και ανάμεσά τους, τραγούδια από την ελληνόφωνη Κάτω Ιταλία με ταραντέλλες και ταμπουρέλλα αλλά και το Βώλακα Δράμας με γκάιντα και νταχαρέδες!
Μια μεγάλη γιορτή εν φωναίς και οργάνοις. Οι φωνές σμίγουν με τους πιο εμβληματικούς σκοπούς και χορούς της Ηπειρώτικης Μουσικής Παράδοσης, με την ηπειρώτικη κομπανία του Θωμά Λώλη να μας οδηγεί σε χορούς κυκλωτικούς που μας θέλουν όπως το Πολυφωνικό Τραγούδι, όπως η ίδια η εποχή μας – τον ένα δίπλα στον άλλο, τον ένα μαζί με τον άλλο!
13η Μεγάλη Συναυλία Πολυφωνικού Τραγουδιού, ένας θεσμός που συνταξιδεύει εδώ και 13 χρόνια με το Φεστιβάλ Πέτρας! Οι “Φωνές της Πέτρας” που σμίγουν στο Θέατρο Πέτρας!
 
Τιμές εισιτηρίων :
Προπώληση 10€, Ταμείο Θεάτρου 12€

Προπώληση εισιτηρίων
•    Βιβλιοπωλείο Πολιτεία – Ασκληπιού 3