Περισσότεροι απο 70.000 θεατές στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Περισσότεροι απο 70.000 θεατές στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε στο τέλος του Σεπτεμβρίου το 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας.
Το Φεστιβάλ ξεκίνησε με εκδηλώσεις στις πλατείες της πόλης, με τη συμμετοχή τμημάτων των δράσεων του Πολιτισμού του Δήμου μας.
Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή των σχολείων της πόλης μας το Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, μεγάλο μέρος των παραστάσεων του οποίου φιλοξενήθηκαν στη μικρή σκηνή του Θεάτρου.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, οι δράσεις πολιτισμού του Δήμου μας παρουσίασαν τη δουλειά της χρονιάς που πέρασε, το Δημοτικό Ωδείο με δύο συναυλίες σπουδαστών του, η Δημοτική Δραματική Σχολή με την παράσταση των συμμετοχή τμημάτων των δράσεων του Πολιτισμού του Δήμου μας.σπουδαστών της, το τμήμα του παραδοσιακού χορού με τη συμμετοχή 1000 περίπου χορευτών  επί ένα διήμερο, τα τμήματα των ευρωπαϊκών χορών και του σύγχρονου χορού.
Πραγματοποιήθηκαν μεγάλες συναυλίες ελλήνων καλλιτεχνών όπως του Β. Παπακωνσταντίνου – ο οποίος γιόρτασε τα 40 χρόνια παρουσίας του στο τραγούδι, της Χ. Αλεξίου, της Μαρινέλλας, του Κ. Χατζή, του Σ. Μάλαμα κ.α, με προσέλευση θεατών ρεκόρ!!
Έγιναν παραστάσεις για παιδιά, θεατρικές παραστάσεις ελληνικού και ξένου σύγχρονου ρεπερτορίου, κλασικού, αλλά και παραστάσεις αρχαίου δράματος και κωμωδίας, με τη σφραγίδα των μεγαλύτερων ελλήνων σκηνοθετών και ηθοποιών.
Η σκηνή του Θεάτρου φιλοξένησε επίσης συναυλίες νέων καλλιτεχνών, παραστάσεις ομάδων χορού, καθώς και παραστάσεις ερασιτεχνικών ομάδων.
Ιδιαίτερης σημασίας για όλους εμάς ήταν η δημιουργία και προβολή του ντοκιμαντέρ για τα 30 χρόνια του Φεστιβάλ, όπως και η έκθεση αρχειακού υλικού από την 30χρονη πορεία του στο χώρο του σπαστήρα του παλιού λατομείου.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι μόνο τις εκτός Δήμου παραγωγές παρακολούθησαν περισσότεροι από 70.000 θεατές!!!!.
Ευχαριστούμε πολύ όλους τους καλλιτέχνες, τεχνικούς, τους χορηγούς επικοινωνίας, το προσωπικό του Θεάτρου και κυρίως τους χιλιάδες θεατές που για ακόμη μια χρόνια στήριξαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Πέτρας.