2η Ψηφιακή Μετάβαση Δημόσιας και Ιδιωτικής Τηλεόρασης

Ο Δήμος Πετρούπολης ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 18/2020, ΦΕΚ Β’ 1752, 7/5/2020 και το κοινό χρονοδιάγραμμα της ΕΡΤ και της Digea, τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 10 Αυγούστου 2021, η εταιρεία θα προχωρήσει τη μετάβαση στις τελικές, διεθνώς κατοχυρωμένες, συχνότητες εκπομπής των τηλεοπτικών σταθμών στην Αττική και τη Νότια Εύβοια.

Σημειώνεται ότι η αλλαγή αυτή θα επηρεάσει τους τηλεθεατές στην περιοχή ευθύνης και του Δήμου Πετρούπολης, καθώς θα χαθούν οι τηλεοπτικοί σταθμοί από τις οθόνες τους και για την επαναφορά της εικόνας θα χρειαστεί να προχωρήσουν σε επανασυντονισμό των τηλεοράσεών τους.

Σύμφωνα με την ενημέρωση, στην εν λόγω μετάβαση οι τηλεθεατές δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε αγορά νέου εξοπλισμού, ενώ όσοι τηλεθεατές επιθυμούν να παρακολουθήσουν τους τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας και σε υψηλή ευκρίνεια είναι απαραίτητο να διαθέτουν, δέκτη High Definition (τηλεόραση ή αποκωδικοποιητή).

Επισυνάπτεται σχετικό έντυπο χρήσιμων πληροφοριών για τη μετάβαση.

Χρήσιμες πληροφορίες για την μετάβαση

 

Χρήσιμες Ερωτήσεις & Απαντήσεις: 

Ξεκίνησε η 2η ψηφιακή μετάβαση. Τι σημαίνει;
Ότι τα κανάλια θα εκπέμπονται στις νέες – τελικές και διεθνώς κατοχυρωμένες συχνότητες.
Γιατί γίνεται αυτό;
Για να απελευθερωθεί χώρος στο φάσμα και να χρησιμοποιηθεί από τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας για την ανάπτυξη του 5G.
Ποιος το αποφάσισε;
Η ΕΕ με οδηγία που εξέδωσε (και άρα είναι υποχρεωτικό για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες). 
Που θα γίνει;
Θα γίνεται σταδιακά, σε συγκεκριμένες περιοχές κάθε φορά και θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2021.
Τι πρέπει να κάνει ο τηλεθεατής;
Έναν απλό επανασυντονισμό του δέκτη του (αποκωδικοποιητή ή τηλεόραση ανάλογα με το τι έχει ο καθένας) την ημέρα που θα γίνει η μετάβαση στην περιοχή του.
Πως γίνεται ο επανασυντονισμός; Θα χρειαστώ τεχνικό;;
Η διαδικασία είναι απλή. Δεν χρειάζεται τεχνικό: Πάρε το τηλεκοντρόλ, πάτησε μενού, επίλεξε εγκατάσταση ή ρυθμίσεις, αυτόματο συντονισμό και πάτησε ΟΚ.
Λαμβάνω όλα τα κανάλια που έβλεπα και επιπλέον σε κάποια βλέπω το όνομα του καναλιού, μαύρη εικόνα και ακούω ήχο. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Η συσκευή σας δεν υποστηρίζει την λήψη των προγραμμάτων σε Υψηλή Ευκρίνεια (High Definition).
Πρέπει να πάρουμε άλλο εξοπλισμό;
Όχι δεν χρειάζεται καμία αλλαγή εξοπλισμού (ούτε τηλεόραση, ούτε κεραία, ούτε τίποτε).
Υπάρχει κάποιου είδους οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες;
Απολύτως καμία.
Και πως θα το ξέρω εγώ πότε θα γίνει;
Η Digea θα ενημερώνει εγκαίρως το τηλεοπτικό κοινό για κάθε νέα μετάβαση μέσω ανακοινώσεων, τηλεοπτικών σποτ και άλλων μέσων. Μπορείτε επίσης να ενημερώστε από την ιστοσελίδα digea.gr.
Ποια περιοχή θα ακολουθήσει;
Στις 20/08/2021 σε Αργολίδα και τμήμα του Νομού Αρκαδίας και στις 10/09/2021 σε Βοιωτία, Κορινθία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τμήμα των νομού Αχαΐας και της Βόρειας Εύβοιας.
Θα επηρεαστούν άλλες υπηρεσίες (π.χ. υπηρεσίες streaming, online gaming κ.τ.λ.) για τις οποίες χρησιμοποιώ την τηλεόρασή μου;
Όχι. Η μετάβαση αφορά μόνο στο τηλεοπτικό σήμα.