Πετρουπολιώτισσα – Πετρουπολιώτη,
Βρισκόμαστε σε περίοδο που η οικονομική κρίση βαθαίνει, οι αντιθέσεις μέσα στο καπιταλιστικό σύστημα που τη δημιούργησε οξύνονται, ενώ αυτό είναι τόσο σάπιο και ξεπερασμένο που όχι απλά δε μπορεί να την ξεπεράσει αλλά ούτε να τη διαχειριστεί. Ο λαός από την άλλη, έχει ήδη πληρώσει βαριά και επώδυνα μια κρίση για την οποία δεν ευθύνεται και έπεται συνέχεια. Τα μέτρα που πάρθηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και τα μέτρα που παίρνει η σημερινή συγκυβέρνηση σε πλήρη συμφωνία με την Ε.Ε. και την Τρόϊκα, τσακίζουν κάθε εργασιακό – συνταξιοδοτικό δικαίωμα των εργαζομένων, εμπορευματοποιούν ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ και τέλος η φοροληστεία και τα χαράτσια κάθε είδους, έχουν ήδη εξαθλιώσει χιλιάδες οικογένειες. Φυσικά η αντιλαϊκή πολιτική δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει ανέπαφη την τοπική διοίκηση, αφού το 2012 οι Δήμοι και Περιφέρειες με λιγότερα χρήματα – σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια – από τις κρατικές επιχορηγήσεις, καλούνται να επιτελέσουν ασυγκρίτως μεγαλύτερο έργο. Οι μεταφερόμενες αρμοδιότητες, τόσο οι παλιότερες, όσο και αυτές που προβλέπει ο “Καλλικράτης”, όχι μόνο δε συνοδεύονται από την ανάλογη μεταφορά κονδυλίων, αλλά, αντίθετα, τα συνολικά κονδύλια που προβλέπονται είναι αισθητά μικρότερα από το παρελθόν λες και ποτέ δε συντελέστηκε η περιλάλητη διοικητική μεταρρύθμιση. Πολλοί Δήμοι δεν έχουν να πληρώσουν τη μισθοδοσία των εργαζομένων, ενώ οι όποιες κοινωνικές δομές καταρρέουν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα 135 εκατομμύρια ευρώ που έλαβαν οι Δήμοι ως μηνιαία χρηματοδότηση τον Ιούνη, αυτή μειώθηκε τον Ιούλη στα 96 εκατομμύρια ευρώ, ενώ από τον Αύγουστο και για τους επόμενους μήνες του έτους προβλέπεται να “προσγειωθεί” στα 72 εκατομμύρια ευρώ.
Οι ευθύνες της πλειοψηφίας των αιρετών που εκλέχθηκαν με το ΠΑΣΟΚ, τη ΝΔ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΝ είναι μεγάλες γιατί ουσιαστικά συνέβαλαν σε αυτή την εξέλιξη. Θα έπρεπε η ηγεσία της ΚΕΔΕ και της ΠΕΔΑ να γνωρίζουν ότι η επαναξιολόγηση δαπανών που γίνεται κάθε χρόνο, θα μειώνει την κρατική χρηματοδότηση και θα αυξάνει τα “ίδια έσοδα” των Δήμων που προέρχονται από το χαράτσωμα του λαού. 
Οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ βιώνουν από πρώτο χέρι αυτή την αντεργατική λαίλαπα. Στην αρχή με το ενιαίο μισθολόγιο το οποίο είναι φτωχολόγιο, τις μειώσεις μισθών, επιδομάτων, τη μείωση υπερωριών, το πρώτο κύμα εφεδρείας.. Σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες της κυβέρνησης έρχεται δεύτερη εφεδρεία και καταργούνται και τα δώρα. Είναι φως φανάρι…
Σπρώχνουν τους Δήμους στους ιδιώτες, προκειμένου να μπορούν να λειτουργήσουν.    
Με όλα αυτά επιβεβαιώνεται πλήρως η θέση μας ότι η Τοπική Διοίκηση με τον “Καλλικράτη”, είναι κρατικός μηχανισμός προώθησης και υλοποίησης της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποταγμένος πλήρως στους στόχους των διαρκών “μνημονίων”. Βασική αποστολή του “Καλλικράτη” είναι η υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής της “ανταγωνιστικότητας”, η οποία εκφράζεται με τη φορομπηξία των λαϊκών στρωμάτων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εμπορευματοποίηση έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.
Με βάση όλα τα παραπάνω κλείνουμε το Δήμο στις 29 και 30 Αυγούστου και σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Δήμο και όλο τον Πετρουπολιώτικο λαό να στηρίξει αυτό τον αγώνα, να προασπίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου, να διεκδικήσουμε όχι μόνο γενναία κρατική χρηματοδότηση που θα καλύπτει πλήρως τις σύγχρονες και διευρυμένες ανάγκες των δημοτών αλλά να παρθούν και επείγοντα μέτρα που ανακουφίζουν τις λαϊκές οικογένειες.
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΙΩΤΙΚΟ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 10:30 π.μ.