Εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Επιτροπή

Εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Επιτροπή

Ο Νίκος Μαλαθρίτης είναι από χθες (2/1/2024) ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην πρώτη ειδική συνεδρίαση του οργάνου -η οποία, πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του δήμου- τα μοναδικά θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν η εκλογή μελών για το προεδρείο του Δ.Σ. και τη Δημοτική Επιτροπή.

Ο κύριος Μαλαθρίτης εκλέχθηκε λαμβάνοντας 30 ψήφους. Αντιπρόεδρος του οργάνου είναι ο Θοδωρής Λάππας (25 ψήφους) και γραμματέας η Βασιλική Πουλογιαννοπούλου (25).

Ακολούθησε η ψηφοφορία για τη στελέχωση της 9μελούς Δημοτικής Επιτροπής, στην οποία -εξ οφίτσιου- προεδρεύει ο δήμαρχος. Τα πέντε τακτικά μέλη της, βάσει των κειμένων διατάξεων, προέρχονται από τον πλειοψηφούντα συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τα τρία από τους συνδυασμούς της μειοψηφίας («Ενωμένη Πετρούπολη», «Δημοτική Ενωτική Κίνηση Αλλαγής», «Νέα Αρχή Πετρούπολης», «Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης»). Να σημειωθεί ότι -σύμφωνα με τα οριζόμενα στον νόμο- έγινε κλήρωση για την εκλογή υποψηφίων που είχαν συγκεντρώσει ίδιο αριθμό ψήφων.

Εκλέχθηκαν και στελεχώνουν τη Δημοτική Επιτροπή:
Από την πλειοψηφία οι: Θωμάς ΚοτσαμπάςΘανάσης ΦιλίππουΓιώργος ΤσιακίλοςΞένια ΓιώγουΚατερίνα Τσεπέρκα (τακτικά μέλη), Γιάννης ΚουγέαςΖαχαρούλα ΚανέλληΑνθή ΖορμπάΠαναγιώτης ΚολέληςΜανώλης Ραγκούσης (αναπληρωματικά μέλη).
Από τη μειοψηφία οι: Φώτης ΧριστόπουλοςΚώστας ΧριστόπουλοςΘανάσης Σκαλιστήρας (τακτικά μέλη), Βασίλης ΦιλίππουΘοδωρής Λάππας, Σταυρούλα Αγγελοπούλου (αναπληρωματικά μέλη).

Εκλέχθηκε το προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και η Δημοτική Επιτροπή

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΚΛΟΓΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ