Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Kids' Athletics» στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πετρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιείται το πρόγραμμα «Kids’ Athletics» στα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πετρούπολης

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή ξεκίνησε και συνεχίζεται η εφαρμογή του προγράμματος «Kids’ Athletics» στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας, από τους Καθηγητές Φυσικής Αγωγής του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας του Δήμου Πετρούπολης.

Πρόκειται για μια γιορτή του αθλητισμού, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο των Αθλητικών Εκδηλώσεων «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023», στην οποία συμμετέχουν όλα τα παιδιά των τάξεων Δ’, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, με έκδηλο ενθουσιασμό και μεγάλη αγωνιστική διάθεση.

Το «Kids’ Athletics» είναι ένα πρόγραμμα που έχει δημιουργήσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) με στόχο να καταστήσει πιο δημοφιλή τα αθλήματα του κλασσικού αθλητισμού, μέσα από ένα πρόγραμμα αθλητικών αγωνιστικών δραστηριοτήτων ομαδικού χαρακτήρα σε παιγνιώδη μορφή, το οποίο περιλαμβάνει τρείς ομάδες αγωνισμάτων (ταχύτητες/αγώνες δρόμου, άλματα & ρίψεις).

Αποτελείται από ένα σύνολο κινητικών και λειτουργικών δεξιοτήτων προσαρμοσμένων στις ανάγκες των παιδιών και είναι φυσικά ένα πρόγραμμα – βάση για κάθε νέο παιδί και με πολλές κοινωνικές προεκτάσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός απευθυνόμενος κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων στους μικρούς μαθητές, τόνισε τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν μέσα από την ενασχόληση με τον αθλητισμό, καθώς και τα στοιχεία συνεργασίας, υπευθυνότητας, ομαδικότητας και κοινωνικοποίησης που αναπτύσσουν με την άθληση και την ψυχαγωγία. «Απώτερος στόχος του προγράμματος «Kids’ Athletics», αλλά και του συνόλου των Αθλητικών Εκδηλώσεων «Άνοιξη – Καλοκαίρι 2023», είναι να γνωρίσουν στα παιδιά τον αθλητισμό, αλλά και να τα βοηθήσουν να αναγνωρίσουν τα ταλέντα τους».