Τέλος εποχής… Ο Δήμος Πετρούπολης αποκτά επιτέλους το δικό του ιδιόκτητο Δημαρχείο!

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την ανέγερση του νέου, ιδιόκτητου Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Πετρούπολης και έτσι ένα ακόμη μεγάλο και απολύτως αναγκαίο έργο για την πόλη μας μπήκε σε τροχιά υλοποίησης.
Εδώ και δεκαετίες, ο Δήμος Πετρούπολης (ο μοναδικός μεγάλος Δήμος που δεν διέθετε ιδιόκτητο Δημαρχείο), κατέβαλε υπέρογκα ποσά για να μισθώνει εγκαταστάσεις για τις υπηρεσίες του, τη στιγμή που τα ποσά αυτά θα μπορούσαν να διοχετεύονται στην περαιτέρω στήριξη των πιο αδύναμων δημοτών μας, αλλά και σε έργα και υποδομές που θα βελτίωναν σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων.
Δυστυχώς, ο χώρος που είχε επιλεγεί για την ανέγερση του Δημαρχείου από προηγούμενη διοίκηση του Δήμου, δεν διέθετε τις απαραίτητες νομιμοποιήσεις και ούτε επιδεχόταν έγκαιρες τροποποιήσεις, προκειμένου να μπει το έργο σε τροχιά υλοποίησης, τουλάχιστον μέσα στα επόμενα 10 έτη.
Πλέον, ο Δήμος Πετρούπολης αξιοποιώντας τα εγκαταλελειμμένα κτίρια του Βοτανικού Κήπου και χωρίς καμία απολύτως αύξηση του όγκου που καταλαμβάνουν, θα δημιουργήσει το νέο ιδιόκτητο Δημαρχείο της πόλης, το οποίο θα λειτουργεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις, απολύτως φιλικές προς το περιβάλλον.
Το νέο Δημαρχιακό Μέγαρο, του οποίου η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των στεγαστικών αναγκών, με αποτέλεσμα να εξοικονομούνται ετησίως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, από τις μισθώσεις χώρων, όπου σήμερα στεγάζονται το σύνολο των Υπηρεσιών που βρίσκονται στο υπάρχον κτίριο του Δημαρχείου, καθώς και οι Διευθύνσεις Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, Πολιτισμού, Τεχνικών Υπηρεσιών κλπ.
Ένα πρόβλημα που επί δεκαετίες έμενε άλυτο, παίρνει επιτέλους τον δρόμο της επίλυσης, δίνοντας προστιθέμενη αξία στην περιουσία του Δήμου Πετρούπολης, με τελικό στόχο την περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, για τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον δημότη.
Πετρούπολη… μια πόλη που αλλάζει!