Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος για την Ακουστική Ικανότητα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

Δωρεάν Προληπτικός Έλεγχος για την Ακουστική Ικανότητα από το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Πετρούπολης

 Ο Δήμος Πετρούπολης, μέσω του Τμήματος Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και την εταιρεία «Akoustica Medica», θα πραγματοποιήσει δράση πρόληψης και πρώιμης διάγνωσης της ακουστικής ικανότητας με τίτλο «Αγαπήστε τα αυτιά σας».
Στο πλαίσιο της δράσης θα γίνει δωρεάν προληπτικός έλεγχος για την ακουστική ικανότητα και έλεγχος (ωτοσκόπηση) από συνεργαζόμενο Ιατρό Ω.Ρ.Λ., σε όποιον το επιθυμεί, για τη διερεύνηση ύπαρξης πρώιμων ή και προχωρημένων παθήσεων της ακοής (βαρηκοΐα).
Η ακοή θεωρείται η σημαντικότερη από τις πέντε αισθήσεις, διασφαλίζει την επικοινωνία και την επαφή μεταξύ των ανθρώπων και είναι η βασικότερη παράμετρος στην ανάπτυξη της ομιλίας, της μάθησης και της επικοινωνίας, ενώ συμβάλει στην αντίληψη του χώρου, συμπληρώνοντας έτσι την αίσθηση της όρασης.
Ένας (1) στους δέκα (10) ανθρώπους αντιμετωπίζει δυσκολία με την ακοή του.
Η βαρηκοΐα είναι η 3η πιο διαδεδομένη χρόνια πάθηση στην 3η ηλικία (μετά την υπέρταση και την αρθρίτιδα), ενώ ένα (1) στα τρία (3) άτομα άνω των 65 ετών -συνολικά 165 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως- ζει με απώλεια ακοής.
Ο προληπτικός έλεγχος ακουστικής ικανότητας ξεκινάει σε γυναίκες και άνδρες μετά την ηλικία των 50 ετών και επαναλαμβάνετε ετησίως, ενώ σε  περιπτώσεις με οικογενειακό ιστορικό ο προληπτικός έλεγχος μπορεί να ξεκινήσει και σε νεαρότερη ηλικία.
Οι έλεγχοι θα διεξαχθούν κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού, την Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2024, κατά τις ώρες 10:00 – 14:00, στο «ΚΕΠ Υγείας» του Δήμου Πετρούπολης, επί των οδών Κωνσταντινουπόλεως 19 & Στρ. Σαράφη (πλησίον Α΄ ΚΑΠΗ).

Για αιτήσεις & πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά (από την Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024), στο τηλέφωνο: 210 5060547 κατά τις ώρες 09.00 – 13.00.

  • Επισημαίνεται ότι για τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.