Απινιδωτής “δώρο ζωής” στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων
Μία πολύ χρήσιμη ιατρική συσκευή, απέκτησε το 8ο Δημοτικό Σχολείο Πετρούπολης, έπειτα από πρωτοβουλία και ενέργειες του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ο οποίος θέλοντας να κάνει ένα “δώρο ζωής”, ένα βήμα προς την προώθηση της ασφάλειας και της προστασίας των μελών της σχολικής κοινότητας, προέβη στην αγορά του απινιδωτή τον οποίο παρέδωσε στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου.
Συγκεκριμένα, ένας νέας γενιάς απινιδωτής IPAD CU-SPR (AED) ημιαυτόματης λειτουργίας (IP66), κατάλληλος για χρήση σε ενήλικες και παιδιά, βρίσκεται από σήμερα τοποθετημένος στην είσοδο του σχολείου, ώστε να είναι προσβάσιμος και εύκολα αναγνωρίσιμος, για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
Τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης κατά τη δήλωσή τους τόνισαν:
«Με γνώμονα και σκεπτικό την ασφάλεια της σχολικής κοινότητας αλλά και των συνανθρώπων της περιοχής μας, ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων αποφασίσαμε τη δωρεά αυτή στο σχολείο μας.
Σε συνδυασμό με εκπαιδευτικά προγράμματα/σεμινάρια Βασικής Υποστήριξης της Ζωής-ΒLS, αρχές Α΄ βοηθειών (ΚΑΡΠΑ συμπεριλαμβανομένης) που θα οργανωθούν, προσπαθούμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, ώστε να χτίσουμε μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από όλους μας, σε κάποια δύσκολη στιγμή».
Ο απινιδωτής έχει καταχωρηθεί και στον Εθνικό Χάρτη Απινιδωτών του KIDS SAVE LIVES (https://kidssavelives.gr/aed) συνεισφέροντας στον στόχο των 10.000 AEDs στην Ελλάδα μέχρι το 2030 (2 απινιδωτές ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο).
Κατεβάζοντας την εφαρμογή iSAVElives στο κινητό σας και πατώντας το κουμπί σε περίπτωση ανάγκης ΚΑΡΠΑ ή/και χρήσης απινιδωτή, θα «χτυπήσει» μήνυμα SOS σε εκπαιδευμένους πολίτες σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων, το σημείο του κοντινότερου απινιδωτή, καθώς επίσης και οδηγίες καθοδηγούμενης ΚΑΡΠΑ.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: “Απλέ πολίτη κάνε έστω κάτι όταν ένας συνάνθρωπός σου κινδυνεύει. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να μην κάνεις τίποτα. Η διαφορά ανάμεσα στο να κάνετε κάτι και να μην κάνετε τίποτα, μπορεί να είναι, να σωθεί μια ζωή.”
Πολλά συγχαρητήρια στο Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου Δημοτικού Σχολείου Πετρούπολης, για τη σκέψη και την εξαιρετική πρωτοβουλία τους. Πρόκειται για μια χρήσιμη επένδυση, που ευχόμαστε να είναι πάντα αχρείαστη!