Ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών στον Δήμο Πετρούπολης
Με στόχο την εκ βάθρων αναβάθμιση του οδικού δικτύου, ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις και αποκαταστάσεις οδών στο επιβαρυμένο και ταλαιπωρημένο οδικό δίκτυο του Δήμου Πετρούπολης.
Με σημείο εκκίνησης την οδό Μελίνας Μερκούρη, οι εργασίες θα επεκταθούν το επόμενο διάστημα και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Δήμου, δίνοντας έμφαση σε οδούς που παρουσιάζουν μεγάλα προβλήματα φθορών και ριγματώσεων.
Το έργο «Βελτίωση Ασφάλειας των οδικών αξόνων του Δήμου Πετρούπολης» ύψους 3,5 εκ. €, εγκρίθηκε και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης, έπειτα από μελέτη που κατέθεσε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου στο πρόγραμμα «ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ» του Υπουργείου Εσωτερικών.
«Το νέο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έγιναν ποτέ στον Δήμο μας έρχεται να επιλύσει χρόνια προβλήματα του οδικού δικτύου και να συμβάλει στην ασφάλεια των μετακινήσεων, αλλά και στη βελτίωση των κυκλοφοριακών συνθηκών» δήλωσε ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος και πρόσθεσε: «Τα έργα «καθημερινότητας» αποτελούν προτεραιότητα και είναι έργα ιδιαίτερης σημασίας για τη Δημοτική Αρχή, καθώς αναβαθμίζουν τις γειτονιές μας και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής των πολιτών. Με τις ασφαλτοστρώσεις, την καθαριότητα, την περιποίηση του πρασίνου, τις αναπλάσεις πλατειών και πεζοδρομίων, τον ηλεκτροφωτισμό κλπ. δημιουργούμε ένα “πλέγμα” ανάπτυξης σε κάθε γειτονιά, αλλάζοντας προς το καλύτερο την πόλη μας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο επίπεδο ζωής για τους πολίτες».
Αντίστοιχα ο Αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Θανάσης Σκαλιστήρας, σε δήλωσή του τόνισε: «Μεθοδικά και με σχέδιο αλλάζουμε σελίδα στον Δήμο μας και δημιουργούμε σύγχρονες υποδομές, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας και την αναβάθμιση της ζωής στην πόλη. Παρεμβαίνουμε σε όσους περισσότερους δρόμους της Πετρούπολης μπορούμε, προκειμένου να προσφέρουμε στους δημότες ένα ασφαλές και άνετο οδικό δίκτυο.
Πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση, έτσι ώστε να γίνουν οι δρόμοι πιο λειτουργικοί, ασφαλείς και προσβάσιμοι τόσο για τους οδηγούς των οχημάτων, όσο και για τους πεζούς. Αυξημένη προσοχή θα δοθεί στις περιοχές γύρω από τα σχολεία, ώστε η διέλευση των μαθητών και των συνοδών τους να πραγματοποιείται με απόλυτη ασφάλεια. Ειδικότερα, τα μέτρα ασφαλείας και σήμανσης-σηματοδότησης, θα λαμβάνουν υπόψη τους νέους κανονισμούς της Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε, ενώ θα δοθεί έμφαση στη διαγράμμιση των σχολικών διαβάσεων και θα κατασκευαστούν στις αντίστοιχες θέσεις, ράμπες για την εξυπηρέτηση ΑμεΑ
Αξίζει να σημειωθεί ότι το έντονο ανάγλυφο που αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό του Δήμου Πετρούπολης, έχει ως αποτέλεσμα την έντονη ανοδική ή καθοδική κλίση των δρόμων, με αποτέλεσμα να δημιουργεί αυξημένη ολισθηρότητα κατά τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, ενώ επιπλέον προδιαθέτει την ανάπτυξη μεγάλων ταχυτήτων από τους οδηγούς οχημάτων. Οι ασφαλτοστρώσεις που θα υλοποιηθούν αφορούν οδούς με έντονη κυκλοφορία και φθορά. Ειδικότερα για τις οδούς με έντονη κλίση, θα χρησιμοποιηθεί αντιολισθηρή στρώση κυκλοφορίας, ενώ μετά την ολοκλήρωση των εργασιών θα ακολουθήσει διαγράμμιση των εν λόγω οδών.
Πρόκειται για μία ακόμη δέσμευσή της Δημοτικής Αρχής η οποία υλοποιείται. Συνεχίζουμε ακατάπαυστα τα έργα υποδομής και βελτίωσης της καθημερινότητας σε όλη την έκταση του Δήμου Πετρούπολης.