Εναρκτήρια Παρουσίαση της νέας Κοινωνικής Δράσης «Από το Ζην στο Ευ Ζην» του Δήμου Πετρούπολης

Εναρκτήρια Παρουσίαση της νέας Κοινωνικής Δράσης «Από το Ζην στο Ευ Ζην» του Δήμου Πετρούπολης

Το ξεκίνημα μιας νέας δράσης κοινωνικού πλαισίου παρουσίασε διαδικτυακά ο Δήμος Πετρούπολης την Παρασκευή 27 Μαΐου 2022, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής, κάθε ωφελούμενου.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υλοποιεί το έργο με τίτλο: «ΑΠΟ ΤΟ ΖΗΝ ΣΤΟ ΕΥ ΖΗΝ» της πράξης «Ολοκληρωμένες Υπηρεσίες και Δράσεις Πρόληψης και Αντιμετώπισης των Διακρίσεων, Βελτίωσης της Ποιότητας Ζωής, Κοινωνικής Ένταξης, Αντιμετώπισης της Φτώχειας και την Παροχή Ανοιχτής Ειδικής Φροντίδας των Ευπαθών Ομάδων του Δήμου Πετρούπολης», στο πλαίσιο της ΒΑΑ/ΟΧΕ της Δυτικής Αθήνας (Τμήματα Α και Β).

Το έργο είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΚΤ, Ε.Π. «Αττική 2014 – 2020» και από εθνικούς πόρους. Φορέας Χρηματοδότησης είναι η Περιφέρεια Αττικής, η οποία στηρίζει χρηματοδοτικά τις ΟΧΕ/ΒΑΑ, με ενδιάμεσο Φορέα Διαχείρισης τον ΑΣΔΑ.

Στην έναρξη της Ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Προγραμματισμού & Οικονομικών Υπηρεσιών Θοδωρής Λάππας, η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Παιδείας Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Πηγή Αποστολάκη και η Εκπρόσωπος του Αναδόχου φορέα MASTER A.E. Θεοδώρα Μανωλίτση.

Το φυσικό αντικείμενο του Έργου παρουσίασε ο Κοινωνικός Λειτουργός Μιχάλης Γκουντούμας.

Τμήμα Α (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα «ΕΝΤΑΣΣΩ» και «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ») ΔΡΑΣΗ 931
Τμήμα Β (Διαδημοτικά Κοινωνικά Δίκτυα «ΦΡΟΝΤΙΖΩ» και «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ») ΔΡΑΣΗ 941

Ο τίτλος του Έργου είναι «Από το Ζην στο Ευ Ζην» Φροντίδα-Προστασία -Στήριξη και αφορά ιδιαίτερες και διαφορετικές κοινωνικές ομάδες ή άτομα  που χρήζουν ειδική υποστήριξη.
Μεταξύ αυτών ηλικιωμένοι, νέα ζευγάρια εν δυνάμει γονείς, παιδιά, έφηβοι, μητέρες και πατέρες μονογονεϊκών οικογενειών, άνεργοι, ΑΜΕΑ, κ.α.
Για όλες τις παραπάνω ευαίσθητες ομάδες έχει δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας, ώστε κάθε ωφελούμενος να αισθάνεται ότι κάποιος είναι κοντά του, δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και ασφάλειας.

Δείτε το βίντεο από την Εναρκτήρια Παρουσίαση της Κοινωνικής Δράσης «Από το Ζην στο Ευ Ζην» 

 

Για περισσότερες πληροφορίες και νέα μπορείτε να επισκέπτεστε την ιστοσελίδα του έργου: https://petroupoliefzin.gr/