ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ από παιδιά για ποιητές -ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ-

Μπορεί ένας δάσκαλος να εμπνεύσει τους μαθητές του, έτσι ώστε να γνωρίσουν και να αγαπήσουν την ποίηση και τους μεγάλους Έλληνες ποιητές;

Μέσα στις πρωτόγνωρες συνθήκες της καραντίνας, που όλοι βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα, 31 μαθητές της έκτης δημοτικού (ανάμεσά τους κι ένας μαθητής της πόλης μας) βρήκαν την ευκαιρία να διευρύνουν τους ορίζοντες τους, να μελετήσουν σπουδαίους ποιητές και στη συνέχεια να δημιουργήσουν μια Ανθολογία γραμμένη από τα ίδια για αυτούς.

Το βιβλίο που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΜΙΚΡΟγραφίες δημιουργήθηκε εξ ’ολοκλήρου την περίοδο της καραντίνας μέσω τηλεδιάσκεψης. Αυτό και μόνο κάνει την προσπάθεια αυτών των παιδιών ακόμα πιο αξιέπαινη.

Συνοδοιπόρος και αρωγός σε αυτό το εγχείρημα, ο σπουδαίος δάσκαλός τους που φύτεψε τον σπόρο στα παιδιά και τον άφησε να ανθίσει…

Οι μαθητές «συνομιλούν» σε πεζή και ποιητική μορφή με τον Όμηρο, τον Ελύτη, τον Καβάφη, τον Σεφέρη, τον Ρίτσο, τον Παλαμά, τον Βρεττάκο, τον Εμπειρίκο και τον Πολέμη σχολιάζοντας και αναλύοντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τους.

Ένα Ανθολόγιο που μυεί τους μικρούς αλλά και τους μεγάλους αναγνώστες στον θαυμαστό κόσμο της ποίησης.

 

 

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ από παιδιά για ποιητές -ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΕΚΕΙΝΑ-