Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στον Δήμο Πετρούπολης
Με επιτυχία και ικανοποιητική συμμετοχή ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α΄ Βοηθειών στον Δήμο Πετρούπολης.
 
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών του Δήμου Πετρούπολης, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) και τους Διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ) με τίτλο «Η γνώση σώζει ζωές».
Στη δράση συμμετείχαν 80 συμπολίτες μας, οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.
Το σεμινάριο συντόνισαν από πλευράς του Δήμου, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς και ο Προϊστάμενος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Πέτσας. 
Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου προτάθηκε από την πλευρά της ΕΔΟΚ, να δοθεί η δυνατότητα σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν να εκπαιδευτούν και να πιστοποιηθούν, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. 
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκος Κακαβάς σε δήλωσή του τόνισε: «Η γνώση των τεχνικών Καρδιοπνευμονικής Ανάνηψης και η παροχή πρώτων βοηθειών γενικότερα, δεν αφορούν μόνον τους υγειονομικούς, αλλά είναι χρήσιμες σε όλους τους πολίτες. Τα λίγα λεπτά που θα διαθέσει κάποιος σε έναν συνάνθρωπό του, έχοντας την κατάλληλη εκπαίδευση, ίσως κάνουν την κρίσιμη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο. Αυτό και μόνο καθιστά το συγκεκριμένο σεμινάριο ιδιαίτερα σημαντικό».