ο «Περιμένοντας τον Γκοντό», ένα από τα πιο εμβληματικά και πολυπαιγμένα έργα του Σάμιουελ Μπέκετ, ήρθε στο «Φεστιβάλ Πέτρας» την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020.

Ο Γκοντό υποσχέθηκε πως θα ’ρθει… Ο Βλαντιμίρ και ο Εστραγκόν δύο επιζήσαντες μοναχικοί χαρακτήρες, συναντιούνται για πολλοστή φορά σε ένα έρημο τοπίο, όπου δεν είναι ξεκάθαρος ούτε ο χρόνος ούτε ο τόπος, ούτε καν τα πρόσωπα...

Περιμένουν τον Γκοντό, μετέωροι σε ένα περιβάλλον με συμβολικούς παραλληλισμούς, μιλούν, αστειεύονται, παίζουν, σιωπούν, αναμένοντας απαντήσεις στα αναπάντητα ερωτήματα της ζωής, προσκαλώντας τους θεατές να ανακαλύψουν μόνοι τους τον εαυτό τους μέσα από τους ήρωες και τα πάθη τους.

Σε αυτό συμβάλει και η μαριονετίστικη σχέση του Πότζο με τον Λάκι, ενός ζευγαριού αφέντη-δούλου, που με την σειρά τους διασχίζουν τη σκηνή και τον κόσμο, δεμένοι μ’ ένα μακρύ σκοινί ως άλλος ομφάλιος λώρος.

Σε ένα θέατρο του παραλόγου, σε έναν κόσμο μεταιχμιακό, όπου ο χρόνος περνά και οι υπαρξιακές αναζητήσεις κυριαρχούν, σ’ αυτόν τον μη τόπο και μη χρόνο, οι συντελεστές του έργου έρχονται να φωτίσουν τα αδιέξοδα της πιο κωμικής, ποιητικής και θλιβερής ύπαρξης. Της δικής μας…

Είναι άραγε πραγματικά αυτά τα πρόσωπα ή μήπως, είναι προβολή μας;

Δείτε στιγμιότυπα της παράστασης μέσα από τον φωτογραφικό φακό του George Panos Photography