ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

    Σήμερα, 26/06, βροΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝντοφωνάζουμε ακόμα πιο δυνατά ΟΧΙ σε όλα τα ναρκωτικά! Παλεύουμε για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά!
Δεν είναι μόνο η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, η φτώχεια, ο κοινωνικός αποκλεισμός, ο πόλεμος «το άλφα και το ωμέγα» αυτού του συστήματος. Στη σκληρή καθημερινότητα που ζει ο λαός και η νεολαία έρχονται να προστεθούν και τα ναρκωτικά. Εξάλλου, το πρόβλημα των ναρκωτικών είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα και έχει τις αιτίες του στην καρδιά αυτής της κοινωνίας, της καπιταλιστικής.
Υποστηρίζουν ότι τα ναρκωτικά είναι ατομική επιλογή. Μα ένας νέος με δουλειά με αξιοπρεπή μισθό, με πρόσβαση στον αθλητισμό και τον πολιτισμό, με ευκαιρίες στη ζωή θα είχε την ανάγκη του σκληρού δρόμου των ναρκωτικών;
    Η σημερινή κυβέρνηση έχει σοβαρές ευθύνες για το πώς έχει εξελιχθεί η κατάσταση. Έχει δείξει την στήριξή της στο φαινόμενο των ναρκωτικών. Στήριξε, στηρίζει και συμμετέχει στα “ναρκωφεστιβάλ”, καλλιεργώντας την ανοχή στη χρήση και την εξάρτηση, ενώ ταυτόχρονα κόβει τη χρηματοδότηση των δομών απεξάρτησης και επανένταξης, περιθωριοποιώντας τους χρήστες και υπονομεύοντας τη δυνατότητά τους να απεξαρτηθούν και να επανενταχθούν.

    Τα ναρκωτικά δεν οδηγούν μόνο στο φυσικό θάνατο, αλλά και στον κοινωνικό θάνατο, διαμορφώνοντας ανθρώπους στο περιθώριο της ζωής. Κι εμείς δεν θέλουμε τη νέα γενιά στο περιθώριο της ζωής. Τους θέλουμε πρωταγωνιστές της ζωής, να αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον.
Ως Δημοτική Αρχή ιεραρχούμε τον αγώνα κατά αυτού του κοινωνικού φαινομένου. Γι΄ αυτό, εξάλλου, το 2016 προχωρήσαμε στην «Καμπάνια κατά των ναρκωτικών», αφιερώνοντας όλες τις δράσεις μας (Αθλητική Άνοιξη – Καλοκαίρι 2016, Φεστιβάλ Μαθητικής Δημιουργίας, Καλοκαιρινοί Παιδότοποι, Αθλοπαιδιές κτλ) σε αυτό τον αγώνα, διοργανώνοντας ημερίδες στα σχολεία της πόλης, με μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, συσκέψεις με Συλλόγους και σωματεία, καθώς και μία σειρά άλλες ποικιλόμορφες εκδηλώσεις.
    Για εμάς, ο αγώνας κατά των ναρκωτικών δεν είναι μόνο για μία ημέρα. Μάλιστα, στα πλαίσια αυτά, ήδη από πέρσι τυπώθηκαν μπλουζάκια με το λογότυπο «ΝΑΙ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ, ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ», τα οποία φορούνται και φέτος σε περισσότερα από 700 παιδάκια στις καθημερινές δραστηριότητές τους στις Αθλοπαιδιές του Δήμου.
    Διεκδικούμε:  
•    Στήριξη των Κέντρων Πρόληψης με διαρκή προγράμματα πρόληψης σε όλα τα σχολεία και τακτή επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε θέματα εξαρτήσεων.
•    Να δοθεί βάρος στην Πρωτογενή Πρόληψη με στήριξη του πολιτισμού και του αθλητισμού μέσα στην εκπαίδευση.
•    Διασφάλιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα όλων των δομών Πρόληψης – Θεραπείας – Επανένταξης. Τη διαμόρφωση Κεντρικού Σχεδιασμού με ενιαία φιλοσοφία μέσα από έναν Ενιαίο Φορέα Πρόληψης – Θεραπείας – Κοινωνικής Επανένταξης – Έρευνας.
•    Καμία νομιμοποίηση κανενός είδους ναρκωτικού.

                                                                             Η Δημοτική Αρχή
                                                                               26/06/2017