ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

    ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΤην Τετάρτη, 21/06, πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση του Δήμου Πετρούπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής, με αίτημα: «ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΧΩΜΑΤΕΡΗ ΤΗΣ ΦΥΛΗΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ».
    Στη συγκέντρωση παρευρέθησαν και χαιρέτισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ, Χρ. Κατσώτης,  η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Αλ. Μπαλού και ο Χρ. Κυριαζής, γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Πετρούπολης. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος.
Στη συγκέντρωση, επίσης, παραβρέθηκαν από τον Δήμο Πετρούπολης ο Πρόεδρος Δ.Σ., οι Αντιδήμαρχοι, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι από τη δημοτική αρχή και ο κ. Κυριάκος Χρήστος από την αντιπολίτευση, καθώς και οι Δ. Τσιουμπρής και Θ. Σκολαρίκος, δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» στους Δήμους Φυλής και Αγίων Αναργύρων – Καματερού, αντίστοιχα.
Ο Δήμαρχος στην ομιλία του ανέφερε πως «η συγκέντρωση μας γίνεται σε μια χρονική περίοδο που κλιμακώνεται η επίθεση από το κεφάλαιο και τα κόμματά του, την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και την ΕΕ.

Αναφέρθηκε στην «αντιδραστικότατη και αντεργατικότατη» απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου σχετικά με την αντισυνταγματικότητα της παράτασης των συμβάσεων των οχταμηνιτών εργαζομένων στους Δήμους.

«Με αυτές, λοιπόν, τις εξελίξεις επιλέξαμε σήμερα, εδώ στο χώρο της χωματερής, να πραγματοποιήσουμε τη συγκέντρωσή μας θέλοντας και με αυτό το συμβολισμό να βροντοφωνάξουμε: να κλείσει τώρα, άμεσα αλλά και οριστικά η χωματερή της Φυλής», είπε.

Σημείωσε πως η διαχείριση των απορριμμάτων έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά αναγκαία για τη ζωή της εργατικής τάξης, ζητήματα και πως η δημοτική Αρχή της Πετρούπολης δίνει μεγάλη βαρύτητα σε αυτή, πρώτα και κύρια γιατί αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής του λαού. Διαχείριση που συνοδεύεται και με ένα μεγάλο οικονομικό κόστος, που φορτώνεται στο λεηλατημένο λαϊκό εισόδημα για να θησαυρίζουν οι εταιρείες που διαχειρίζονται τα απορρίμματα.

Παράλληλα, έκανε λόγο για τους σχεδιασμούς της διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής αλλά και της κυβέρνησης ως προς την περαιτέρω λειτουργία του ΧΥΤΑ ενώ υπογράμμισε τις εξελίξεις και τον σχεδιασμό που υπάρχουν σχετικά με το Λατομείο Μουσαμά.
Επεσήμανε, επίσης, πως διεκδίκηση είναι η κατάργηση  κάθε επιχειρηματικής δράσης στη διαχείριση των απορριμμάτων, να μη μετατοπιστούν τα βάρη στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο, να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση, στις ΣΔΙΤ και στις συμβάσεις παραχώρησης και να διασφαλισθούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα.

Καταλήγοντας, τόνισε πως «από το δικό μας μετερίζι θα συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε και να διεκδικούμε λύσεις που να ανταποκρίνονται στις λαϊκές ανάγκες που νωρίτερα περιέγραψα. Πιστεύουμε, όμως, ότι αποτελέσματα μπορεί να υπάρξουν μόνο αν σύσσωμος ο λαός της Δυτικής Αθήνας, το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα εντάξει στις διεκδικήσεις του και στην καθημερινή του πάλη τα ζητήματα της ποιότητας της ζωής του, διεκδικώντας από την κυβέρνηση λύσεις που να υπηρετούν τα λαϊκά συμφέροντα».

 ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ

 

 

 

 

 

 

 

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΧΩΜΑΤΕΡΗ