Την Παρασκευή 20 Οκτώβρη 2017 ο Δήμαρχος Πετρούπολης κ. Βαγγέλης Σίμος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Σπύρο Τζόκα, στην έδρα του Δήμου Πετρούπολης.
    Αρχικά, συνοδευόμενοι από τις Αντιδημάρχους κα Ζαχαρούλα Κανέλλη και κα Ανθή Ζορμπά, την εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλο κα Ιωάννα Χαρακίδα και τους Διευθυντές κ. Χαράλαμπο Μαρκόπουλο και κα Πηγή Αποστολάκη, μετέβησαν στο σημείο που ξεκίνησαν οι εκσκαφές για τον δεύτερο ιδιόκτητο παιδικό σταθμό Πετρούπολης (προϋπολογισμός έργου: 1.950,000,00 ευρώ), στις οδούς Θράκης και Κερασόβου.
Πρόκειται για ένα ακόμα έργο πνοής, το οποίο αποδεικνύει το ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για την προσχολική αγωγή και ταυτόχρονα δείχνει ότι δίνεται προτεραιότητα στην δημιουργία υποδομών απολύτως αναγκαίων για την πόλη μας.
    Στη συνέχεια επισκέφθηκαν το παλιό Καμίνι, κάτω από τον χώρο του Θεάτρου Πέτρας, χώρος στον οποίο πρόκειται να γίνουν εργασίες για την αξιοποίησή του, σύμφωνα με μελέτη του ΑΣΔΑ με τίτλο «Εφαρμογή αποκατάστασης-αξιοποίησης παλαιού καμινιού Πετρούπολης και ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου». Για το συγκεκριμένο έργο έχει ήδη υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση και μέσα στο 2018 θα γίνει η δημοπράτησή του.
    Η συνάντηση συνεχίστηκε στο γραφείο του Δημάρχου Πετρούπολης, με αρχικό θέμα συζήτησης τα έργα που έχουν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής. Τα έργα αυτά, τα οποία θα χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια Αττικής είναι συνοπτικά τα εξής:
1. ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ – ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΚΑΜΙΝΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ (προϋπολογισμός: 2.535.000,00 ευρώ).
2. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ (προϋπολογισμός: 200.000,00 ευρώ).
3. ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΣΕ ΟΔΟΥΣ ΜΕ ΕΝΤΟΝΗ ΚΑΤΩΦΕΡΕΙΑ (προϋπολογισμός: 451.630,00 ευρώ).
4. ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΔΡΟΜΟΥΣ (προϋπ.: 880.670,00 ευρώ).
5. ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΤΡΕΠΤΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ (προϋπολογισμός: 178.461,00 ευρώ).
6. ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΛΕΙΣΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ (προϋπολογισμός: 150.000,00 ευρώ)
7. ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΑΝΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΛΑΤΟΜΕΙΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ (προϋπολογισμός: 22.762,23 ευρώ).
8. ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (προϋπολογισμός: 500.000,00 ευρώ).
9. ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ (προϋπολογισμός: 84.852,00 ευρώ).

    Μεταξύ αυτών, το έργο που αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα αφορά τις “ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ” (ύψους 1.100.000,00 ευρώ) και πιο συγκεκριμένα εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης των οδών στους κεντρικούς δρόμους και λεωφορειόδρομους.
Το γεγονός ότι για όλα τα προαναφερθέντα έργα έχουν γίνει ώριμες και ολοκληρωμένες μελέτες από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Πετρούπολης, αποτελεί απόδειξη για το όραμα της Δημοτικής Αρχής Πετρούπολης και για το συνεχές και έμπρακτο ενδιαφέρον της για την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων της πόλης μας.
Απευθυνόμενος στον κ. Τζόκα, ο Δήμαρχος Πετρούπολης ανέφερε ότι είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής ανταποκρίνεται στα αιτήματα και στις διεκδικήσεις του Δήμου, όμως ταυτόχρονα εξέφρασε και την απογοήτευσή του για τους ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς, με τους οποίους γίνονται οι διαδικασίες για αρκετά έργα.
Τόνισε επίσης ότι είναι απολύτως απαραίτητο να δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα και να μπαίνουν σε προτεραιότητα έργα που εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες (π.χ. παιδικοί σταθμοί, χώροι άθλησης, έργα αντιπλημμυρικής προστασίας κλπ.).
    Δεύτερο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η μελέτη που θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής για αντιπλημμυρικά έργα στην Δυτική Αθήνα. Ο Δήμαρχος επισήμανε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι τα έργα ανάσχεσης που προβλέπονται στην συγκεκριμένη μελέτη για να εκτελεστούν στο Ποικίλο Όρος πάνω από την πόλη μας, πρέπει να μελετηθούν πιο εμπεριστατωμένα, προκειμένου να επιλύσουν όλα τα σημαντικά προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων. Επίσης, τόνισε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να υλοποιηθούν άμεσα τα όσα προβλέπονται στη συγκεκριμένη μελέτη, γιατί η Δυτική Αθήνα είναι ανοχύρωτη από πλευράς αντιπλημμυρικών έργων, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις και καταστροφές, ακόμη και σε μέτριας έντασης καιρικά φαινόμενα (υπήρχαν περιπτώσεις που θρηνήσαμε ακόμη και θύματα από πλημμύρες).
    Τρίτο, αλλά ι
διαίτερα σημαντικό θέμα συζήτησης αποτέλεσε το επίμαχο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, των ιδιαίτερα ανησυχητικών εξελίξεων αναφορικά με τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ και της απόφασης του ΕΔΣΝΑ, σύμφωνα με την οποία το Λατομείο Μουσαμά προκρίνεται ως η επικρατέστερη λύση για τη δημιουργία ΧΥΤ.

    Ο Δήμαρχος δήλωσε την έντονη αντίθεση του Δήμου απέναντι στις νέες εξελίξεις, ενημέρωσε τον κ. Τζόκα ότι ύστερα από εισήγηση της δημοτικής αρχής, αποφασίστηκε ομόφωνα στο Δημοτικό Συμβούλιο να μην δεχτούν σε καμία περίπτωση να γίνει νέα χωματερή στο ανενεργό Λατομείο Μουσαμά και τόνισε ότι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, θα πρωτοστατήσουν για την οριστική απομάκρυνση του ΧΥΤΑ Φυλής, ενημερώνοντας τον λαό της πόλης, μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες, όπως το μάζεμα υπογραφών και ταυτόχρονα καλώντας τον σε μία σειρά κινητοποιήσεων.
    Κλείνοντας, ο Δήμαρχος επισήμανε ότι πρόκειται να ενταχθούν και νέα έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, τονίζοντας ότι όλα είναι πραγματικά απαραίτητα για την δημιουργία υποδομών, τις οποίες η Πετρούπολη είχε στερηθεί για χρόνια.