O Δήμος Πετρούπολης ανακοινώνει ότι:
Α.  Αναρτήθηκε ο θεωρημένος δασικός χάρτης περιοχής (Δήμων) Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Αγίων Αναργύρων – Καματερού, Ασπρόπυργου, Ιλίου  Μάνδρας, Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαιδαρίου Περιφερειακής Ενότητας Δυτ. Αττικής  συνολικής έκτασης 374.074,0224 στρεμμάτων, στον ειδικό διαδικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων της ιστοσελίδας της ΕΚΧΑ Α.Ε         
Β. Καλείται κάθε ενδιαφερόμενος, αφού λάβει γνώση του περιεχομένου του αναρτημένου κατά τα προηγούμενα δασικού χάρτη, να υποβάλει τις τυχόν αντιρρήσεις του εντός αποκλειστικής προθεσμίας εξήντα (60) ημερών, η οποία αρχίζει την 24/02/2017 ημέρα Παρασκευή.
      Η καταληκτική ημερομηνία της παραπάνω προθεσμίας, είναι η 24/04/2017 ημέρα Δευτέρα.  
    Για τους διαμένοντες στην αλλοδαπή, η παραπάνω προθεσμία παρατείνεται κατά 20 ημέρες, συνεπώς η καταληκτική ημερομηνία της προθεσμίας υποβολής αντιρρήσεων είναι η 15/05/2017 ημέρα Δευτέρα.
    Με τις αντιρρήσεις προβάλλονται λόγοι που αφορούν αποκλειστικά και μόνο την αμφισβήτηση του χαρακτήρα και της μορφής των εργαζομένων στο χάρτη εκτάσεων.
    Η υποβολή των αντιρρήσεων είναι δυνατή μόνον ηλεκτρονικά, στον ειδικό δικτυακό τόπο ανάρτησης δασικών χαρτών και υποβολής αντιρρήσεων, στην ιστοσελίδα της ΕΚΧΑ Α.Ε., με την συμπλήρωση σχετικής ηλεκτρονικής φόρμας με χρήση διαδικτυακής εφαρμογής και στον παρακάτω σύνδεσμο που περιλαμβάνει τις επιλογές για ανάρτηση και υποβολή αντιρρήσεων: https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance Page.aspx
    Για την υποβολή αντίρρησης είναι υποχρεωτική η συμπλήρωση των γεωγραφικών συντεταγμένων των κορυφών του πολυγώνου/γεωτεμαχίου της έκτασης της οποίας αμφισβητείται ο χαρακτήρας και η μορφή, καθώς και το εμβαδόν της.
    Επίσης, γα την υποβολή αντίρρησης καταβάλλεται υποχρεωτικά ειδικό τέλος, το ύψος του οποίου υπολογίζεται με βάση το εμβαδόν της έκτασης που αφορά αυτή, όπως έχει καθοριστεί με την Κ.Υ.Α της περίπτωσης (5) ανωτέρω.
    Η μη τήρηση των παραπάνω προυποθέσεων καθιστά την αντίρρηση απαράδεκτη.

 Δείτε το πλήρες κείμενο της απόφασης της Δ/νσης Δασών Δυτικής  Αττικής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής.