Άμεσο αποτέλεσμα της ανάληψης μιας σειράς πρωτοβουλιών από τον Δήμαρχο Πετρούπολης Βαγγέλη Σίμο ήταν η κινητοποίηση και ο συντονισμός των εμπλεκόμενων φορέων στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016, στο ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α., υπό τον Υπουργό Παναγιώτη Κουρουμπλή, με σκοπό την ανεύρεση λύσης για την υπόθεση διεκδίκησης από τον Ιερό Ναό “Ευαγγελισμό της Θεοτόκου” Λαμίας έκτασης 7200 στρεμμάτων, εντός και εκτός σχεδίου πόλεως στη Δυτική Αθήνα.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι Δήμαρχοι Πετρούπολης και Περιστερίου, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Προστασίας Δασών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εκπρόσωπος από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, νομικοί σύμβουλοι από τα Υπουργεία Οικονομικών και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση, η οποία απασχολεί το Ελληνικό Δημόσιο και τους δήμους Πετρούπολης και Περιστερίου, τόσο ιδιοκτησιακά όσο και σε επίπεδο χρήσεων γης εδώ και πολλές 10ετίες, συμφωνήθηκε ότι είναι απαραίτητο να δοθεί άμεσα πολιτική λύση, αλλά και να συνδράμουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (Δήμοι, Αποκεντρωμένη Διοίκηση, Δασαρχείο, Κτηματική Υπηρεσία) στη διευθέτησή της.
Σχετικά με το επίμαχο ζήτημα, το οποίο πρόκειται να εκδικασθεί στις 22 Μαρτίου, ο Δήμαρχος Πετρούπολης απαίτησε τα εξής:
(α) Το Ελληνικό Δημόσιο να λάβει όλα τα απαραίτητα και πρόσφορα μέτρα, ώστε να προχωρήσει σε άμεση και οριστική λύση και να διασφαλίσει τον δημόσιο και δασικό χαρακτήρα της περιοχής του Ποικίλου Όρους.
(β) Να γίνει επίσπευση της διαδικασίας σχετικά με την έκδοση της οριστικής απόφασης από το αρμόδιο συμβούλιο του ΥΠΕΚΑ, το ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α (πρώην ΣΧΟΠ) για την έγκριση της μελέτης που έχει υποβάλει ο Δήμος Πετρούπολης «Αναθεώρηση εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου περιοχής Αγ. Τριάδα (Πεύκα Βέρδη) Δήμου Πετρούπολης», σύμφωνα με την εισήγηση της Δ/νσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού του Υ.ΠΕ.ΚΑ.
Ο Δήμαρχος τόνισε ότι το θέμα είναι πολύ σημαντικό, με πολλαπλές περιβαλλοντικές και κοινωνικές προεκτάσεις και κατήγγειλε την στάση του ελληνικού δημοσίου, το οποίο τα τελευταία χρόνια δεν έχει προχωρήσει σε ουσιαστικές ενέργειες προς την επίλυση της υπόθεσης.