Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με τον Aντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα

Την Τρίτη 0Συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με τον Aντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο ΤζόκαΣυνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με τον Aντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρο Τζόκα3/03/2015 ο Δήμαρχος Πετρούπολης Βαγγέλης Σίμος πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Σπύρο Τζόκα.
Στη συνάντηση τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:

1. Η πορεία κατασκευής του 2ου ιδιόκτητου Παιδικού Σταθμού στη συμβολή των οδών Κερασόβου και Θράκης (Ο.Τ 914), του οποίου η δημοπράτηση θα γίνει εντός του έτους 2015, σύμφωνα με την δέσμευση του Αντιπεριφερειάρχη (υπενθυμίζουμε ότι το έργο έχει ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Περιφέρειας).
2. Η επισκευή του οδικού δικτύου πρόσβασης στο Ποικίλο Όρος και στις Αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής “πρώην Λατομείων Γρηγορίου”, αλλά και η αποκατάσταση σε τμήμα του δρόμου, στο οποίο προξενήθηκε κατολίσθιση από τις έντονες βροχές των τελευταίων ετών, με δαπάνες της Περιφέρειας.

3. Η εξασφάλιση 200.000,00 ευρώ από την Περιφέρεια για παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές.
4. Η εκπόνηση αντιπλημμυρικών Μελετών από την Περιφέρεια, ένα υπερτοπικό έργο, στο οποίο θα προβλέπεται η διευθέτηση του Ρέματος Γεώργιζα (έργο που αφορά τους Δήμους Πετρούπολης και Ιλίου), αλλά και η κατασκευή αγωγού ομβρίων στην Περικλέους (Πετρούπολη, Περιστέρι).
5. Η εφαρμογή της υπάρχουσας μελέτης για την Αποκατάσταση και Αξιοποίηση του Παλαιού Καμινιού Πετρούπολης και την Ανάπλαση του Περιβάλλοντος χώρου. Γίνεται προσπάθεια από την Περιφέρεια το συγκεκριμένο έργο να χρηματοδοτηθεί στα πλαίσια του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής Παρέμβασης (ΣΟΑΠ) Δυτικής Αθήνας.
6. Η ασφαλτόστρωση και συντήρηση κεντρικών λεωφορειοδρόμων της πόλης μας, με την συνεργασία του Δήμου, της Περιφέρειας και του Υπουργείου Υποδομών.
Τα παραπάνω έργα είναι ώριμα και αναγκαία και αυτό που απομένει είναι η δρομολόγησή τους, κάτι που σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη θα γίνει σε άμεσο χρονικό διάστημα.