Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης κ. Σίμου Ευάγγελου και του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμά Κοτσαμπά με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Πολεοδομικού Σχεδιασμού και Τράπεζας Γης κ. Θεοδόση Ψυχογιό. Η συζήτηση-ενημέρωση κυμάνθηκε, κυρίως, γύρω από την απένταξη από το σχέδιο πόλης εκτάσεων, οι οποίες βρίσκονται στην περιοχή της Αγίας Τριάδας και είναι χαρακτηρισμένες ως δασικές.
Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Λιόγκα Βασίλη και την κα Ορφανάκη, κατά τη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την διαχείριση αποβλήτων, την ανακύκλωση και γενικά την εφαρμογή προγραμμάτων στον τομέα αυτό, τα οποία χειρίζεται το Υπουργείο Περιβάλλοντος.  
Την ίδια ημέρα ο Δημάρχος Πετρούπολης κ. Σίμος Ευάγγελος και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Θωμάς Κοτσαμπάς συναντήθηκαν και με τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού (στον τομέα Αθλητισμού) κ. Ανδριανό Ιωάννη, με τον οποίο συζήτησαν για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την απεμπλοκή του ζητήματος του εθνικού σταδίου στο χώρο των Γηπέδων του Αγ. Γρηγορίου.