Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. του ΔΠαγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014ήμου Πετρούπολης εν κινήσει! – Ιδέες για τη δημιουργική απασχόληση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Με μια όμορφη, ζεστή και πρωτότυπη εκδήλωση στον πάντα φιλόξενο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Πετρούπολης, το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. του Δήμου Πετρούπολης τίμησε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου 2014.
Το θέμα της εκδήλωσης ήταν η παρουσίαση ιδεών για δημιουργική απασχόληση των ατόμων με ειδικές ανάγκες και σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάστηκαν πρωτότυπες δράσεις του τμήματος που υλοποιήθηκαν το αμέσως προηγούμενο διάστημα ενώ οι παρευρισκόμενοι όχι μόνο ενημερώθηκαν αλλά είχαν την ευκαιρία να δουν την εφαρμογή ορισμένων ιδεών στην πράξη.
Αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια στάθηκαν σχολεία και σωματεία της Πετρούπολης:
Ο Πεζοπορικός Ορειβατικός Σύλλογος Πετρούπολης παρουσίασε τη δράση αναρρίχησης που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του για τα μέλη του τμήματος Α.Μ.Ε.Α. Ο κ. Χρύσανθος Κυριαζής παρουσίασε το πώς η αναρρίχηση μπορεί να είναι μια ευχάριστη, δημιουργική και ταυτόχρονα ωφέλιμη δραστηριότητα για όλους.

Μαθητές από το 5ο Γυμνάσιο Πετρούπολης, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους κ. Ελένης Παπαμιχαλάκη και σε συνεργασία με μέλη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α., παρουσίασαν το θεατρικό έργο «Ο τυφλός και ο κυνηγός» συγκινώντας όλους τους παρευρισκόμενους.
Ο Αθλητικός Σύλλογος «Πολύμαχον» έκανε επίδειξη πολεμικών τεχνών ενώ αμέσως μετά τα μέλη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν στην πράξη απλές τεχνικές καράτε υπό την καθοδήγηση του προπονητή κ. Ζήση Τζιότζιου.
Μαθητές από το ΕΠΑ.Λ. Πετρούπολης, οι οποίοι σταθερά υποστηρίζουν τις δραστηριότητες του τμήματος, συμμετείχαν στην εκδήλωση βοηθώντας τα μέλη του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α. στην πραγματοποίηση των δραστηριοτήτων.
Στην εκδήλωση μίλησαν επίσης η εθελόντρια του Τμήματος Α.Μ.Ε.Α., εικαστικός, κ. Κωνσταντίνα Φαράντου, η οποία αναφέρθηκε στην σημασία των δημιουργικών δραστηριοτήτων για τα Α.Μ.Ε.Α. και η επί πτυχίω φοιτήτρια ειδικής φυσικής αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Αθηνών, κ. Αγγελική Λυρίτση που παρουσίασε προσαρμογές αθλημάτων δράσης για Α.Μ.Ε.Α.

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Πετρούπολης κ. Ευάγγελος Σίμος, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασιλική Πουλογιαννοπούλου και κ. Ζαχαρούλα Κανέλλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ε. Δαλέντζας, Π. Κάκαλης και Ε. Ραγκούσης καθώς και πλήθος κόσμου που γέμισε την αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου. Ο κ. Σίμος, στο χαιρετισμό του, τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία και την αξία του έργου που παράγει το Τμήμα Α.Μ.Ε.Α. ενώ αναφέρθηκε και στις συνεχείς προσπάθειες της δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί όσο το δυνατόν πληρέστερα σε όλες τις ανάγκες των ειδικών ομάδων της πόλης.