Η εισήγηση της Αντιδημάρχου Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Πετρούπολης κυρίας Βενέτη Ελευθερίας, για τον Ισολογισμό του έτους 2012, έχει ώς εξής:

Η κατάσταση που διαμορφώνεται στους Δήμους για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις λαϊκές οικογένειες είναι δραματική. Από την άλλη η κατάσταση στους Δήμους για τους επιχειρηματικούς ομίλους είναι ελπιδοφόρα. Άρα βλέπουμε ότι η κατάσταση είναι διαφορετική ανάλογα με τα συμφέροντα που εξυπηρετεί η πολιτική που εφαρμόζεται. Είναι υπέρ των κερδών των μονοπωλίων και ενάντια της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.
Από πέρσυ μέχρι και σήμερα, οι Δήμοι ως θεσμικά όργανα του αστικού κράτους έχουν μπει μπροστά όλο και πιο ενεργά στην υλοποίηση των κατευθύνσεων της κυβέρνησης και της ΕΕ. Βλέπουμε χαρακτηριστικά τις Διοικήσεις όλων των υπόλοιπων Δήμων που πρόσκεινται στα κόμματα της διαχείρισης του καπιταλισμού με το ένα ή το άλλο μείγμα διαχείρισης ( πάντα όμως του καπιταλισμού) να προχωρούν σε κατασχέσεις σπιτιών για χρέη στο Δήμο, σε παράδοση νευραλγικών τομέων σε μονοπωλιακούς ομίλους με μεσάζοντες τους Δήμους, σε αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Παράλληλα, η κυβέρνηση συγκροτώντας το Παρατηρητήριο θέλει να εξασφαλίσει την πιστή εφαρμογή των μέτρων. Σε ποια κατεύθυνση; Στην κατεύθυνση της οικονομικής αυτοτέλειας. Τι σημαίνει οικονομική αυτοτέλεια; Ποιος θα πληρώσει το μάρμαρο; ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ.
ΑΡΑ ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ. ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ.
Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας τι σημαίνει; Σημαίνει ότι το εργατικό δυναμικό, το προσωπικό και οι υπηρεσίες για το λαό αποτελούν κόστος, αποτελούν εμπόδιο. Άρα έχουμε απολύσεις, κλείσιμο δομών.
Και όλα αυτά που περιγράφουμε και που τα είχαμε προβλέψει χρόνια τώρα, δεν είναι όπως πολλοί ισχυρίζονται θέλοντας κατ’ επίφαση να ασκήσουν κριτική, ούτε μνημονιακές πολιτικές, ούτε κακή εφαρμογή σωστών μέτρων, ούτε καλλικρατικές και μόνο επιλογές. ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε, ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ-ΜΕΛΗ.
Άρα ευθύνη έχουν και αυτοί που εξωραϊζουν την Ε.Ε και καλλιεργούν αυταπάτες. Τα λέμε όλα αυτά γιατί πρέπει να βγαίνουν συμπεράσματα από το λαό.
Περιγράφουμε λοιπόν την κατάσταση στην οποία ερχόμαστε να συζητήσουμε τον ισολογισμό του 2012. κάποια χαρακτηριστικά στοιχεία να αναφέρουμε:
1. με τις απαιτήσεις και το ταμείο του Δήμου καλύπτουμε τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις μας. Είναι ένα θετικό στοιχείο.
2. Υπάρχει τάση συγκράτησης των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων σε σχέση με το 2011.
3. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ:  από το 2011 στο 2012 σημαντική μείωση των επιχορηγήσεων κατά 2.500.000. Δηλ. Μείωση στις ήδη μειωμένες επιχορηγήσεις. Θα έπρεπε τα αποτελέσματα να είναι τραγικά. Και όμως δεν είναι! Και μάλιστα συνεχίζοντας την πολιτική ανακούφισης των δημοτών μη κάνοντας αυξήσεις σε ΔΤ, συνδρομές σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, δίνοντας βοήθεια σε άπορους δημότες.

 – Με αυτή την κατεύθυνση συνεχίζουμε!
 – Μα πάνω από όλα, εμείς καλούμε το λαό να γίνει πρωταγωνιστής της πάλης τόσο για μέτρα ανακούφισης στο σήμερα όσο και για την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης που προτείνουμε με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των μονοπωλίων. Αυτό προϋποθέτει αλλαγή τάξης στην εξουσία.

Για να δείτε τον ισολογισμό, πατήστε ΕΔΩ.