“ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ”

Πολιτιστικός Σύλλογος ΧΟΡΟΕΚΦΡΑΣΗ

 

Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012, 8:00 μ.μ.

Μια παρέα, ένα όραμα και πολύ μεράκι δημιούργησαν τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πετρούπολης “Χοροέκφραση”. Μια ομάδα από άτομα όλων των ηλικιών που με κινητήρια δύναμη την αγάπη τους για το χορό μοιράζονται τόπο, χρόνο, μνήμες, συγκίνηση.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης “Χοροέκφραση” ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι σήμερα τον απαρτίζουν 300 και πλέον μικροί και μεγάλοι χορευτές. Σκοπός από την πρώτη μέρα λειτουργίας του τέθηκε από Δασκάλους και Χορευτές, η διάδοση και διάσωση των παραδοσιακών Ελληνικών χορών, μέσα από την διδασκαλία των χορών της πατρίδας μας και παράλληλα την εκμάθηση μουσικών οργάνων. Ο Σύλλογος αγωνίζεται να μεταλαμπαδεύσει στις νεότερες γενιές το μεγαλείο και τον πλούτο εθίμων που μας κληροδότησαν οι πρόγονοι μας πάντα με σεβασμό στα ήθη και στην παράδοση μας.

Με μεγάλο ενθουσιασμό, ο Σύλλογος  “Χοροέκφραση ” παρουσιάζει το εφετινό καλοκαίρι την πρώτη του παράσταση στο Θέατρο Πέτρας. Έχοντας προσθέσει στο πρόγραμμα του και μια ξεχωριστή, διαφορετική και σύγχρονη πνοή, ταξιδεύει τους θεατές του σε latin σαγηνευτικούς ρυθμούς, σκοπούς oriental που καθήλωσαν, αλλά και έντονες RnB χορογραφίες.

Την σειρά παίρνει ένα αυθεντικό παραδοσιακό πανηγύρι, ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι, όπου χορευτές μας μεταφέρουν στη σκηνή χορούς και δρώμενα από όλη την Ελλάδα. Τα βήματα τους, συνοδεύει παραδοσιακή ορχήστρα που παίζει ζωντανά τους σκοπούς που όλοι αγαπάμε. Πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές, ήχοι από χωριό, σκηνές και εικόνες από ελληνική φύση, σμίγουν επί σκηνής και μας χαρίζουν κέφι και χαρά, θυμίζοντας μας πως τίποτα δεν αξίζει παραπάνω από την διατήρηση και τη διάδοση της παράδοσης μας, της ανεκτίμητης κληρονομίας μας.

Καλλιτεχνική Επιμέλεια – Διδασκαλία Παραδοσιακών Χορών: Παναγιώτης Βασιλικόπουλος

Είσοδος Ελεύθερη