Πετρουπολιώτισσα – Πετρουπολιώτη,
     Η συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ συνεχίζει την περικοπή της ήδη κουτσουρεμένης κρατικής χρηματοδότησης προς τους Δήμους, κατά 60%, με πρόσχημα την επίτευξη των στόχων των μνημονίων διαρκείας και την παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ δήθεν για να μη χρεοκοπήσει η χώρα.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να οδηγήσουν τον Δήμο σε :
–   Κατάργηση (κλείσιμο) όλων των κοινωνικών δομών, που με μεγάλο αγώνα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε σε λειτουργία έως σήμερα, των Παιδικών Σταθμών,
    των ΚΑΠΗ, του προγράμματος “ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ”, του Συμβουλευτικού Σταθμού και όλων των πρωτοβουλιών στήριξης των λαϊκών στρωμάτων.
–   Παύση των δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού (κολυμβητήριο, γήπεδα, γυμναστήρια, Ωδείο, παραδοσιακοί & σύγχρονοι χοροί, τμήματα δημιουργικής απασχόλησης κ.α).
–   Υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου & ηλεκτροφωτισμού.
–   Υπολειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης, χωρίς πετρέλαιο, ρεύμα, αναλώσιμα.

     Για την αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων, η κυβέρνηση και η Περιφέρεια προτείνουν στους Δήμους:
–   Αύξηση των Δημοτικών Τελών &
–   Ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών, με αποτέλεσμα το ακόμα μεγαλύτερο κόστος για τον δημότη, εξελίξεις που βρίσκουν κάθετα αντίθετη τη σημερινή Διοίκηση του Δήμου.

     Για τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ που βιώνουν από πρώτο χέρι αυτή την αντεργατική λαίλαπα, εκτός από το ενιαίο μισθολόγιο – φτωχολόγιο, τις μειώσεις μισθών & επιδομάτων, τη μείωση υπερωριών, το πρώτο κύμα εφεδρείας, έπεται σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης και δεύτερη εφεδρεία και κατάργηση των δώρων.

    Η Τοπική Διοίκηση είναι μηχανισμός προώθησης και υλοποίησης αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής, η οποία εκφράζεται με τη φορολόγηση στα λαϊκά στρώματα, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και εμπορευματοποίηση των έργων, την ανατροπή και διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τις απολύσεις και τη χειραγώγηση των εργαζομένων στις Περιφέρειες και στους Δήμους.

   Για όλα τα παραπάνω η Διοίκηση του Δήμου Πετρούπολης κλείνει το Δήμο στις 12 & 13 Σεπτέμβρη με βάση την απόφαση της ΚΕΔΕ και καλεί όλο τον εργαζόμενο λαό, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία και τις γυναίκες  σε συσπείρωση και οργάνωση του αγώνα για να αποκρούσουν την αντεργατική λαίλαπα και τη συμμετοχή τους στη συγκέντρωση την Τετάρτη 12/09, στην Ομόνοια, στις 10:30 π.μ.

                                                    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
                                            ΚΟΤΣΑΜΠΑΣ ΘΩΜΑΣ