Πετρούπολη, 13 Νοεμβρίου 2012

Η συγκυβέρνηση σε πλήρη συνεργασία με την ΕΕ και την Τρόικα επέβαλλαν με το τρίτο Μνημόνιο, που ψηφίσανε στις 7 του Νοέμβρη, νέα αντεργατικά και σκληρότερα μέτρα, που αποτελούνε σφαγείο για κάθε εργατοϋπάλληλο σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Το κεφάλαιο προκειμένου να βγάλει περισσότερα κέρδη, ακόμα και μέσα στην κρίση, δεν έχει κανένα έλεος απέναντι στους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους και τους νέους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα!

Η ίδια πολιτική υλοποιήθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα και στην Τοπική Διοίκηση, με περικοπές εσόδων έως και 60%. Ο σκοπός τους είναι όλες οι υπηρεσίες στους δήμους να περάσουν σε καθεστώς ανταποδοτικότητας με τελικό στόχο την ιδιωτικοποίηση όλων των κοινωνικών δομών, των δράσεων Πολιτισμού και Αθλητισμού, των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου & ηλεκτροφωτισμού και τέλος των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης. Παράλληλα, προωθούν τη περαιτέρω διάλυση και ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης, το ξεπούλημα της Δημόσιας Περιουσίας.

 

Στα νέα μέτρα προβλέπεται να γίνουν επιπλέον περικοπές εσόδων για τους Δήμους από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις λειτουργικές ανάγκες και για τα έργα. Για να καταφέρουν οι δήμοι να ανταποκριθούν στις αρμοδιότητες τους και τις στοιχειώδης ανάγκες των κατοίκων υποχρεώνονται να επιβάλλουν φόρους και να αυξήσουν τα Δημοτικά Τέλη. Απαγορεύονται οι προσλήψεις νέων εργαζομένων και παράλληλα προχωρούν και σε απολύσεις, τοποθετούν στους Δήμους Επιτηρητές, που θα παίζουν το ρόλο της Τρόικας σε τοπικό επίπεδο.

Δεν υπάρχει περιθώριο διαπραγμάτευσης προς όφελος του λαού μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Λένε ψέματα όσοι υποστηρίζουν τέτοιες απόψεις. Τα μέτρα που παίρνουν δεν μειώνουν το χρέος και τα ελλείμματα, είναι μέτρα στήριξης του κεφαλαίου, είναι μέτρα που ήρθαν για να μείνουν. Γι αυτό μας θέλουν άνεργους, μισοάνεργους – μισοεργαζόμενους, με μισθούς πείνας, χωρίς ωράριο και τρομοκρατημένους.

Με απλά λόγια η εφαρμογή αυτών των μέτρων για την Τοπική Διοίκηση συνεπάγεται:

Απολύσεις εργαζομένων.

Κατάργηση (κλείσιμο) όλων των κοινωνικών δομών, που με μεγάλο αγώνα έχουμε καταφέρει να διατηρήσουμε σε λειτουργία έως σήμερα.

Να καλείται ο δημότης να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για τις δράσεις Πολιτισμού και Αθλητισμού

Υποβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας, πρασίνου & ηλεκτροφωτισμού

Υπολειτουργία των σχολείων όλων των βαθμίδων της πόλης, χωρίς πετρέλαιο, ρεύμα, αναλώσιμα

Η Δημοτική Αρχή της Πετρούπολης δεν θα γίνει φορέας υλοποίησης αυτής της πολιτικής. Κανένα από τα παραπάνω μέτρα δεν θα υλοποιηθούν, όσο περνάει από το χέρι μας. Είναι χρέος όλων μας να αντισταθούμε και καλούμε όλο το λαό της πόλης σε κοινή πάλη και ανυπακοή απέναντι σε αυτά τα μέτρα.

Το παρόν ψήφισμα να γίνει όπλο στα χέρια όλων των σωματείων και φορέων της πόλης.