Η πρόταση του Δημάρχου Πετρούπολης Θωμά Κοτσαμπά, για την επιστροφή του ειδικού φόρου πετρελαίου στις Σχολικές Επιτροπές και τους παιδικούς σταθμούς, υιοθετήθηκε άμεσα από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), στο Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας ο κ. Κοτσαμπάς είναι μέλος, από άλλες Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων της Περιφέρειας, καθώς και από πολλούς Δήμους, οι οποίοι έστειλαν ανάλογες επιστολές στα αρμόδια Υπουργεία.

Μέσα σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση που ζούμε, είναι τουλάχιστο ενθαρρυντικό για μας, να μπορούμε μέσα από τα Όργανα στα οποία δραστηριοποιούμαστε να αγωνιζόμαστε με κοινούς στόχους, προκειμένου να κερδίσουμε το ελάχιστο αυτονόητο: να παρέχουμε δωρεάν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους δημότες μας, και να εξασφαλίσουμε για τα παιδιά μας τις στοιχειώδεις συνθήκες διδασκαλίας.

Ελπίζουμε ότι το κοινό αυτό αίτημά μας, θα γίνει αποδεκτό από την κεντρική εξουσία, εξαφανίζοντας κάθε πιθανότητα να μη λειτουργήσει έστω και ένα σχολείο στη χώρα γιατί δε μπορούν να καλυφθούν τα λειτουργικά του έξοδα.