Ο Δήμος Πετρούπολης παρέλαβε τα τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
Ο Δήμος Πετρούπολης παρέλαβε τα τάμπλετ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης
Ο Δήμος Πετρούπολης σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη συγκυρία που όλοι βιώνουμε, όπου η δια ζώσης εκπαίδευση έχει ανασταλεί για την προστασία της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, θεώρησε υποχρέωση, αλλά και ηθικό καθήκον να στηρίξει έμπρακτα τους μαθητές της πόλης μας που δεν έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν ψηφιακό εξοπλισμό για τη διαδικασία της τηλεκπαίδευσης και προχώρησε σε έκτακτη προμήθεια 195 τάμπλετ, ώστε να εξασφαλίσει την ισότιμη συμμετοχή τους στην εξ’αποστάσεως διδασκαλία.
Τα τάμπλετ παρελήφθησαν σήμερα το πρωί από την Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου Πετρούπολης, παρουσία του Δημάρχου Στέφανου Γαβριήλ Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας, Πρόνοιας & Κοινωνικής Πολιτικής Νίκου Κακαβά, ενώ ξεκίνησε ήδη η κατανομή τους, προκειμένου να εξοπλιστούν άμεσα τα σχολεία όλων των βαθμίδων της πόλης και να συνεχιστεί απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα 195 τάμπλετ, τα οποία θα αποτελούν πλέον σχολική περιουσία, διαθέτουν όλες τις απαραίτητες προδιαγραφές έτσι ώστε να παρέχουν τη δυνατότητα στους μαθητές να χρησιμοποιούν με ασφάλεια το λογισμικό της τηλεκπαίδευσης.
Η Διοίκηση του Δήμου βρίσκεται στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας και καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να διασφαλιστεί η ισάξια και απρόσκοπτη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση, για όσο διάστημα αυτή θα εφαρμόζεται. Γιατί η πρόσβαση στη γνώση είναι θεμελιώδες και αναφαίρετο δικαίωμα όλων των παιδιών.