Στιγμές από την Πρεμιέρα του «Σινέ Πετρούπολις»

Στιγμές από την Πρεμιέρα του «Σινέ Πετρούπολις»

Κάτω από τον έναστρο ουρανό, με άρωμα από γιασεμί και νυχτολούλουδο και με παρέα τους μεγάλους αστέρες της 7ης Τέχνης, το λευκό πανί του «Σινέ Πετρούπολις» φώτισε και πάλι, την Τρίτη 1 Ιουνίου 2021.

Το σινεφίλ κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την επίσημη πανελλαδική Πρεμιέρα της ταινίας-ντοκιμαντέρ «Ταξίδι στην Ικαρία – Ουτοπία;» του Μανώλη Παπαδάκη.

Το ντοκιμαντέρ ξεπερνώντας τα γεωγραφικά όρια του νησιού, κατάφερε να μας ταξιδέψει, να μας συγκινήσει και να μας κάνει να θέλουμε να σηκωθούμε από τις θέσεις μας και να χορέψουμε όλοι μαζί στους ρυθμούς του Ικαριώτικου.

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τους Αντιδημάρχους: Προγραμματισμού, Ψηφιακής Πολιτικής και Υπεύθυνο για την εποπτεία της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Θοδωρή Λάππα, Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σκαλιστήρα, Καθαριότητας & Περιβάλλοντος Φώτη Χριστόπουλο & Πρασίνου Παναγιώτη Κάκαλη, έκανε λόγο για τα γρήγορα αντανακλαστικά της Διοίκησης και τον συντονισμό των Υπηρεσιών του Δήμου, που μετά την εξαγγελία του Υπουργείου Πολιτισμού για την επαναλειτουργία των Θερινών Κινηματογράφων κατάφεραν μέσα σε χρόνο ρεκόρ να ανακατασκευάσουν το «Σινέ Πετρούπολις», προκειμένου να ανοίξει και πάλι με ασφάλεια τις πύλες του για το κοινό.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης και την πρόεδρο Ρούλα Τζιωρτζιώτη για τη συνεργασία, δίνοντας έμφαση στην πολύ προσεκτική επιλογή των ταινιών που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα, ταινιών που συνδυάζουν την ποιότητα, τον προβληματισμό και την ψυχαγωγία, που παντρεύουν τον κινηματογράφο τέχνης με τον εμπορικό κινηματογράφο και που αναμένεται να ικανοποιήσουν όλα τα γούστα, ακόμη και τα πιο απαιτητικά.

Από την πρεμιέρα του Θερινού Κινηματογράφου δε θα μπορούσε να απουσιάζει ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.ΠΕ. Νίκος Παπουτσάς, ενώ παρόντες ήταν και η Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών Κατερίνα Σταματοπούλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Χρυσάνθη Παχίδου, η Δημοτική Σύμβουλος της Παράταξης “Ενεργοί Πολίτες” Βικτωρία Βατούση, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Νέα Αρχή” Μάνος Συλλιγνάκης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΡΑΚ Πετρούπολης” Νίκος Σακούτης, ο πρώην Υφυπουργός Πολιτισμού Κώστας Στρατής, ο πρώην Δήμαρχος Θωμάς Κοτσαμπάς και η πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας Βάσω Πουλογιαννοπούλου.

Να σημειωθεί πως τα έσοδα από την πρεμιέρα θα διατεθούν στη Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Alma Zois για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού στις γυναίκες.
Το Ταξίδι στην Ικαρία-Ουτοπία συνεχίζεται και σήμερα!