ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑ ΔΗΜΑΡΧΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ

Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος παραβρέθηκε στη συνάντηση των επτά (7)  Δημάρχων του Δυτικού Τομέα Αθηνών που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020 έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του ΑΣΔΑ και Δημάρχου Περιστερίου κ. Ανδρέα Παχατουρίδη.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των επτά Δημάρχων βρέθηκε το μείζον θέμα της Χωματερής (ΧΥΤΑ) της Φυλής, όπου και διαπιστώθηκε κατά κοινή ομολογία ότι όλες οι παρεμβάσεις στον τομέα Διαχείρισης Απορριμμάτων έχουν ως επίκεντρο για μία ακόμη φορά τη Δυτική Αθήνα.

Η εγκατάσταση της Φυλής θα εξακολουθήσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί τον κύριο αποδέκτη των απορριμμάτων Αττικής, συντηρώντας και επεκτείνοντας τις υφιστάμενες δραστηριότητες (ΧΥΤΑ, ΕΜΑΚ, αποτεφρωτήρα υγειονομικών αποβλήτων), αλλά και προγραμματίζοντας την υλοποίηση νέων, όπως είναι  η μονάδα επεξεργασίας και καύσης.

Οι Δήμαρχοι αντάλλαξαν απόψεις, προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τα μέτρα αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ δεσμεύτηκαν για άμεσες κινητοποιήσεις, μόλις οι συνθήκες, λόγω της πανδημίας, το επιτρέψουν.

Επιπλέον, συμφώνησαν ότι στο επόμενο διάστημα θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να απαιτήσουν ένα σαφές χρονοδιάγραμμα απομάκρυνσης της Χωματερής κι ένα πρόγραμμα αποκεντρωμένης διαχείρισης για όλη την Αττική.

Σας παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ανακοίνωσης των επτά Δημάρχων του Δυτικού Τομέα Αθηνών.