Β. Σίμος: «Η πολιτική προστασία είναι επιτακτική ανάγκη και όχι πολυτέλεια»

Ο δήμαρχος Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος, κατά την παρέμβασή του στη χθεσινή (8/4) συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ.Α., επισήμανε πως η Ένωση πρέπει να ζητήσει την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που καθιστά «ατομική ευθύνη» την πυροπροστασία.

Πρόσθεσε πως η συγκεκριμένη Κ.Υ.Α., επίσης, επιβαρύνει τους δήμους με επιπλέον αρμοδιότητες, τη στιγμή που οι ενισχύσεις των δήμων σε κρατική χρηματοδότηση και προσωπικό συνεχώς μειώνονται.

«Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν και την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου και οι φωτιές ξεκίνησαν», ανέφερε ο Β. Σίμος και υπογράμμισε την ανάγκη να λάβει εδώ και τώρα η κυβέρνηση όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπυρική θωράκιση της Αττικής και όλης της χώρας.

«Τα κονδύλια που διατίθενται στους δήμους για την πυροπροστασία υπολείπονται και φέτος κατά πολύ των πραγματικών αναγκών που η κυβέρνηση τις αφήνει εκτός εξίσωσης, όταν πανηγυρίζει για τα ποσά που διαθέτει», πρόσθεσε και τόνισε: «Η πολιτική προστασία είναι επιτακτική ανάγκη και όχι πολυτέλεια».