Β. Σίμος: «Προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων»

Ο Δήμαρχος, Βαγγέλης Σίμος, φιλοξενήθηκε χθες (30/1) από τους δημοσιογράφους, Δημήτρη Δημακόπουλο και Γιώργο Μισιάκα, στην εκπομπή -του ραδιοσταθμού «Επικοινωνία FM»- «Δημοτικές Διαπλοκές».

Μίλησε -ανάμεσα σε άλλα- για τα αποτελέσματα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι κριτήριο των δημοτών ήταν τα πεπραγμένα των διοικήσεων και γι’ αυτό ανέδειξαν ξανά τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ως Δημοτική Αρχή.

Β. Σίμος: «Προτεραιότητα έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας, η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων»

Αναφορικά με τα έργα, είπε πως έμφαση θα δοθεί στην επίλυση προβλημάτων στη σχολική στέγη και άλλες υποδομές (αθλητικές, πολιτιστικές) που αφορούν τη νεολαία, η οποία αποτελεί κυρίαρχο μέλημα για τη νέα διοίκηση του Δήμου. Ακόμα, τόνισε ότι στις βασικές προτεραιότητές της είναι έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας καθώς και η αντισεισμική θωράκιση των σχολείων.

Χαρακτήρισε τραγική την έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με συνέπεια «για πρώτη φορά, από την ίδρυση του Δήμου Πετρούπολης, οι συμβασιούχοι να ξεπερνούν κατά πολύ τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού» και να μην είναι δυνατή η πλήρης κάλυψη όλων των αναγκών του δημότη.

Ο κ. Σίμος ανέφερε ότι τα οικονομικά του Δήμου αρκούν μεν για να καλύπτουν τις ανάγκες αλλά όχι για να πραγματοποιηθεί το όραμα που έχει η διοίκηση.

Για το μείζον ζήτημα του Χ.Υ.Τ.Α., τόνισε τις ευθύνες που υπάρχουν -για την επιβάρυνση της ζωής και υγείας των δημοτών- στις πολιτικές διαχείρισης των απορριμμάτων και επεσήμανε ότι θετικό αποτέλεσμα συνολικά για τους κατοίκους της Δυτικής Αθήνας και το περιβάλλον μπορεί να φέρει μόνο «η αντίσταση του λαού απέναντι σε ό,τι εξελίσσεται στην πλάτη του».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Βαγγέλη Σίμου: