Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» για τους πολίτες του Δήμου Πετρούπολης

Δωρεάν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο «Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» για τους πολίτες του Δήμου Πετρούπολης

 

Με δεδομένη τη χρησιμότητα γνώσης Α’ Βοηθειών αλλά και της πρόληψης, ο Δήμος Πετρούπολης σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Έρευνας & Διάσωσης Εθελοντών Αττικής (Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α.), διοργανώνει ένα εξαιρετικά χρήσιμο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο διάρκειας τεσσάρων με πέντε (4-5) ωρών, με θέμα την «Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών», για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες του Δήμου μας και όχι μόνο.

Ο Δήμος Πετρούπολης στηρίζει το αναμφισβήτητα σπουδαίο έργο της Ε.Ε.Ε.Δ.Ε.Α. και στέκεται αρωγός στην προσπάθεια για σωστή ενημέρωση & εκπαίδευση, όσον αφορά στην πρόληψη και στην παροχή Α’ Βοηθειών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης και σε περιστατικά που ενδέχεται να εκτυλιχτούν στην καθημερινότητά μας.

Τόσο η πρόληψη, όσο και η γνώση των Α’ Βοηθειών, αποτελούν πολύτιμο “εργαλείο” στα χέρια όλων μας, για να μπορούμε να ανταποκριθούμε και να αντιδράσουμε σωστά σε κρίσιμες στιγμές, ώστε να αποτρέψουμε δυσάρεστες εξελίξεις που ενδέχεται να κοστίσουν ακόμη και μια ανθρώπινη ζωή!

Οι συμμετέχοντες στη δράση θα εκπαιδευτούν μεταξύ άλλων στα ακόλουθα αντικείμενα: Ασφάλεια Σκηνής, Θέση Ανάνηψης, ΚΑΡΠΑ, Χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Πνιγμονή, Προστασία από φωτιά & σεισμό κλπ., ενώ θα λάβουν και σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Το Σεμινάριο «Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3 Μαΐου 2023, κατά τις ώρες 17:00 – 21:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πετρούπολης (Εθνικής Αντιστάσεως 61).

 Για την ομαλή διεξαγωγή του Σεμιναρίου και την ασφάλεια των συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωση συμμετοχής τους έως την Τρίτη 2 Μαΐου 2023 στην παρακάτω φόρμα: https://forms.gle/4DnheAjjyHx3AkCP8

 Για περαιτέρω πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά κατά τις ώρες 10.00-14.00 με το Γραφείο Τύπου του Δήμου Πετρούπολης, στο τηλέφωνο: 213-2024417.