Δήμος Πετρούπολης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ 23 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ, ΣΤΙΣ 15:30, ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραΐτη 90), ΣΤΟ ΨΥΧΙΚΟ

Σήμερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου 2019, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και η Περιφερειάρχης κα Δούρου, με διαδικασίες fast track, επιχειρούν την θηριώδη επέκταση της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων Φυλής στους 300.000 τόνους σύμμεικτων αποβλήτων και στους 100.000 τόνους βιοαποβλήτων ανά έτος!

Η χωματερή στη Φυλή αποτελεί εδώ και χρόνια υγειονομική βόμβα. Κυβέρνηση και Περιφέρεια, αντί να δρομολογήσουν το κλείσιμο της χωματερής του ΧΥΤΑ Φυλής, όπως διατυμπάνιζαν προεκλογικά το 2014, προχωρούν προκλητικά στην παραπέρα επέκτασή του!

Δεν θα τους περάσει!

Καλούμε σήμερα τον πετρουπολιώτικο λαό να δώσει «το παρόν» στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ στις 15:30 και με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο να δηλώσει ότι δεν πρόκειται να κάνει βήμα πίσω.

Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμάτων αφορά την υγεία και την ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας και του λαού της Δυτικής Αθήνας, για αυτό θα πρέπει να γίνεται με κριτήριο την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων και όχι να υποτάσσεται στα κέρδη μεγάλων επιχειρήσεων.

Απαιτούμε:

  1. Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
  2. Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Πάγια θέση μας το οριστικό κλείσιμο του υπερκορεσμένου ΧΥΤΑ στη Φυλή. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙ ΠΟΥΛΜΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩ , ΣΤΙΣ 15:00