Δήμος Πετρούπολης

Παράδοση σχολικών ειδών στους πρόσφυγες μαθητές σε σχολείο του Περιστερίου

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 η παράδοση σχολικών ειδών στα προσφυγόπουλα που φοιτούν σε σχολείο του Περιστεριού, ως ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης του Δήμου μας.

Τα υλικά αυτά συγκεντρώθηκαν από τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου μας ‘’Καλοκαιρινοί Παιδότοποι 2018’’, με θέμα ‘’Ειρήνη μέσα από τις τέχνες’’, το οποίο ευαισθητοποίησε τα παιδιά και αφύπνισε το αίσθημα αλληλεγγύης τους προς τα προσφυγόπουλα που έχουν υποφέρει, βασανισθεί και ξεριζωθεί από την πατρίδα τους, λόγω του πολέμου.

Η παράδοση των σχολικών ειδών πραγματοποιήθηκε από την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας & Πρόνοιας κα Ανθή Ζορμπά και τον Αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών κ. Μανώλη Δαλέντζα, τους οποίους συνόδευσε η Προϊσταμένη Διεύθυνσης κα Αποστολάκη Πηγή και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημήτρης Πέτσας.

Η Δημοτική Αρχή, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη ευαισθησία απέναντι στην ανθρωπιστική αυτή κρίση, συνεχίζει να συνεισφέρει έμπρακτα στην στήριξή τους, απαντώντας έμπρακτα σε κάθε εκδήλωση φασισμού και ρατσιστικών αντιλήψεων.