Συμμετοχή του Δήμου Πετρούπολης στην 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού - Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Συμμετοχή του Δήμου Πετρούπολης στην 9η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της 9ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού – Ευρωπαϊκής Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ», ο Δήμος Πετρούπολης μέσω του Τμήματος Αθλητισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας, έδωσε το παρών στο 14ο Νηπιαγωγείο Πετρούπολης, με στόχο τον εμπλουτισμό του ημερήσιου εκπαιδευτικού του προγράμματος.

Συγκεκριμένα, από τις 10 το πρωί έως και τις 12:30 το μεσημέρι, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές αθλητικές δράσεις με την επιστημονική υποστήριξη τριών καθηγητών φυσικής αγωγής του Δήμου Πετρούπολης. Οι καθηγητές, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς του Νηπιαγωγείου, συναποφάσισαν για τις αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες διεξήχθησαν στον αύλειο χώρο του σχολείου.
Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αθληθούν και να διασκεδάσουν, παίζοντας ποδόσφαιρο και μπάσκετ, αλλά και συμμετέχοντας σε αγώνες με μπαλόνια.

Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Στέλιος Χρυσικός, κατά τη δήλωσή του τόνισε: «Η σημερινή ημέρα ήταν αφιερωμένη στα πολλαπλά οφέλη της άσκησης και του αθλητισμού, τόσο για τη σωματική, όσο και για την πνευματική υγεία των ανθρώπων και ιδίως των παιδιών όλων των ηλικιών. Με τη συμμετοχή τους στα αθλήματα, τα παιδιά, γίνονται μέλη μιας ομάδας, μαθαίνουν να επικοινωνούν ισότιμα και με κανόνες και να συμμετέχουν σε μια κοινή προσπάθεια προς έναν κοινό στόχο. Εξίσου σημαντικό όμως είναι και το γεγονός ότι μέσα από τον αθλητισμό τα παιδιά αντιλαμβάνονται και αποδέχονται τη διαφορετικότητα και καλλιεργούν την ιδέα του αλληλοσεβασμού και της ανεκτικότητας. Επιπλέον, μέσα από το παιχνίδι και τη συστηματική ενασχόλησή τους με τον αθλητισμό, βελτιώνεται ο έλεγχος του σώματος τους, αναπτύσσονται τα αντανακλαστικά τους, ενδυναμώνεται το μυϊκό τους σύστημα, επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του σωματικού τους βάρους και αυξάνεται η αυτοπεποίθηση τους.
Σήμερα, μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δράσεις, τα παιδιά αποκόμισαν μια σπουδαία εμπειρία. Ευχόμαστε η ενέργεια αυτή να αποτελέσει αφορμή, ώστε να υιοθετήσουν έναν υγιεινό τρόπο ζωής και άσκησης, σύμμαχο ευεξίας και καλής υγείας και στην ενήλικη ζωή τους».