«Η Βαλίτσα με τις μάσκες» στο Πνευματικό Κέντρο (9/3)

Στο πλαίσιο των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Πετρούπολης, αύριο (9/3) το θέατρο «Αερόπλοιο» παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση για παιδιά (ηλικίας 3 ως 10 ετών): «Η Βαλίτσα με τις μάσκες».

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Πνευματικό Κέντρο (Μπουμπουλίνας 59 & Αθ. Διάκου) με ώρες έναρξης 17:00 και 19:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, με υποχρεωτική συνοδεία των παιδιών.

«Η Βαλίτσα με τις μάσκες» στο Πνευματικό Κέντρο (9/3)

Λίγα λόγια για το έργο:

Οι Απόκριες έφτασαν και η Λαμπρινή με τη Μαρίνα ψάχνουν να βρουν τι καρναβάλι θα ντυθούν. Στη σοφίτα του σπιτιού τους ανοίγουν τις παλιές βαλίτσες και ανακαλύπτουν έναν ολόκληρο κόσμο από στολές, μάσκες, καπέλα της γιαγιάς τους μαζί με το ημερολόγιο της.

Το διαβάζουν και τι ανακαλύπτουν; Ότι η γιαγιά με τις φιλενάδες της όταν ερχόταν οι Aπόκριες ντύνονταν και ζωντάνευαν τα αγαπημένα τους παραμύθια και όλους τους ήρωες που ζούσαν μέσα σ΄ αυτά. Οι βαλίτσες ανοίγουν , τα παλιά φορέματα, καπέλα, μάσκες φοριούνται, τα τραγούδια ακούγονται και ο χορός αρχίζει.

Κι όχι μόνο για τα δύο κορίτσια αλλά και για όλα τα παιδιά που συμμετέχουν και αυτά στο γλέντι. Φοράνε μάσκες και καπέλα και ανεβαίνουν στη σκηνή. Γίνονται κι αυτά ήρωες των παραμυθιών και μιλάνε με τους άλλους ήρωες καθώς οι ηθοποιοί τα βάζουν για τα καλά στη δράση!

Σκηνοθεσία: Νίκος Καμτσής

Σκηνικό και κοστούμια: Μίκα Πανάγου

Μουσική: Χρήστος Ξενάκης

Παίζουν, χορεύουν και τραγουδούνοι ηθοποιοί Λαμπρινή Θάνου και Μαρίνα Κοσμά