Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.

Οικογένειες σε φυσική απόσταση αλλά ΟΧΙ με συναισθηματική απόσταση” Ο Δήμος Πετρούπολης ζωγραφίζει για την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας
Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου.
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας.
Παρ’ ό,τι οι οικογένειες ανά τον κόσμο έχουν αλλάξει μορφή κατά τις τελευταίες δεκαετίες, όσον αφορά τη δομή τους και ως αποτέλεσμα των παγκόσμιων τάσεων και δημογραφικών αλλαγών, τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την οικογένεια ως τη βασική μονάδα της κοινωνίας. Η Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας γιορτάζεται σε όλες τις χώρες, δείχνοντας τη σημασία που έχει η οικογένεια για τη σύγχρονη κοινωνία των ριζικών μεταβολών.
Ο Δήμος Πετρούπολης, όπως τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Δήμαρχος Στέφανος Γαβριήλ Βλάχος “έχει ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό παιδιών και νέων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους δήμους της χώρας. Είμαστε ο Δήμος της Οικογένειας”.
Ο Φετινός εορτασμός συμπίπτει με την επικράτηση της πανδημίας στον πλανήτη και με αφορμή την καραντίνα ήταν αναγκαίο προκειμένου να ανταπεξέλθουμε να “είμαστε οικογένεια” όσο ποτέ άλλοτε.
Με θέμα λοιπόν “Οικογένειες σε φυσική απόσταση αλλά ΟΧΙ με συναισθηματική απόσταση” ζωγραφίζουμε για την ημέρα της οικογένειας.
Ο Δήμος Πετρούπολης και ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου, προσκαλεί γονείς και παιδιά κάθε ηλικίας να ζωγραφίσουν την οικογένειά τους, αναδεικνύοντας τις ιδέες τους μέσα από το συγκεκριμένο θέμα.
🧔 Σκεφτείτε τους σούπερ ήρωες της οικογένειας σας, με τα δυνατά τους στοιχεία!!!
👩 Ζωγραφίστε το πορτραίτο της οικογένειας
👦 Προσθέστε μια μικρή περιγραφή
🧒 και στείλτε μας την ζωγραφιά σας στο email:symv.stathmos@yahoo.gr μέχρι και τις 15 Μαΐου.
Εμείς θα συγκεντρώσουμε τις ζωγραφιές και θα φτιάξουμε το κολλάζ του “Δήμου της Οικογένειας” προκειμένου να το προβάλουμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Πετρούπολης.

 
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας.